BAKAN ÖZHASEKİ,

BAKAN  ÖZHASEKİ,

"İNŞAAT FİRMALARI´MIZIN 220 MİLYAR DOLARLIK İŞ PORTFÖYÜ VAR "

"İNŞAAT  FİRMALARI´MIZIN 220 MİLYAR DOLARLIK  İŞ PORTFÖYÜ VAR"

Hafta sonu mesaisini  seçim bölgesinde  geçirmek üzere  baba ocağının da bulunduğu ilimize gelen  Çevre ve Şehircilik Bakanı  ve Kayseri  Milletvekili Mehmet  Özhaseki  güne Müstakil  Sanayici ve İş Adamları Derneğince  tertiplenen  ?İnşaat- Çevre ve Yapı Malzemeleri Türkiye İstişare Toplantısına´ katılarak  başladı? Toplantı öncesi medya mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Özhaseki, Irak Başbakanı İbadi´nin  ülkesinin  yeniden imarı için  Türk İnşaat firmalarına yaptığı çağrı konusunda ki değerlendirmesinde ?"Bu durum dış politikası ile ilgili durumdur. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bu konuda tavır belirleyecek. Şayet bu kanoda bir mutabakata varılırsa  inşaat firmalarımız 220 milyar dolarlık  iş portföyü ile bu işin altından kalkar? ifadesini  kullandı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı  ve Kayseri  Milletvekili Mehmet  Özhaseki  hafta sonu mesaisini geçirmek üzere  geldiği   seçim bölgesi ilimizde programına  kısa  adı  MÜSİAD  olan  Müstakil İş Adamları Derneğince ilimizin  ev sahipliğinde tertiplenen ?İnşaat Çevre ve Yapı Malzemeleri Türkiye İstişare Toplantısı´ na katılarak  başladı? Toplantı öncesi  medya  mensuplarının  ülke gündemine  dair yönelttikleri  soruları  cevaplayan  Bakan  Özhaseki  ülkemizin  birçok yapı stokunun  depreme dayanıksız olması nedeniyle değip ? dönüşeceğini  vurgulayarak ?Bu konuda ilgili sektör kuruluşları konuyu  aydınlatmaya çalışıyor. Manisa, Hatay ve İzmir´de bu toplantıları yaptık? ifadesini kullandı?

Bakan Özhaseki, Irak Başbakanı İbadi´nin Irak´ta savaş sonrası Türk müteahhitleri ülkelerini yeniden imarı konusunda İş Adamlarına yaptığı çağrı ile ilgili yöneltilen soruya  cevaben  yaptığı değerlendirmede ise  "Bu durum dış politikası ile ilgili durumdur. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bu konuda tavır belirleyecek. Bize bir alan açılırsa biz çalışmalarımıza başlarız. Dünyanın birçok yerinde bu tür imkan sağlanabilirse Türkiye özellikle inşaat sektöründe atak yapan ülke olduğu için biz bunun altından kalkarız. İlk 250 firma arasında 50 ´ye yakın Türk firması var. 90´lı Libya´da başlayan dışarıda iş yapabilme kabiliyeti bugün zirveye yaklaşıyor. 220 milyar dolarlık iş portföyü var elimizde. Oradaki firmalarımız çok güçlü durumda. Kabiliyet, teknik yönleri finansal kaynaklara erişimi üst düzeyde diye biliyorum. Bize bir alan açılırsa firmaların başarı ile iş yapacağını düşünüyorum" diye  konuştu?

HABER: C.ÜSTEN

 



Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”