BAKAN ÖZHASEKİ,

BAKAN ÖZHASEKİ,

?BÜTÜN ŞEHİRLERİ 7/24 İZLİYORUZ ?

?BÜTÜN ŞEHİRLERİ 7/24 İZLİYORUZ?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Karabük Belediye Başkanı´nın ağzından ilimizde çevre  kirliliği  yaşandığı  iddialarını değerlendirdi. Özhaseki, ?Dışarıya atılan atıkların çevreye bir tehlike teşkil etmemesi için bütün şehirlerdeki iklimi, havayı  24 saat esaslı takip ediyoruz. Zehirli atık atan bacaların hepsini 7x24 izliyoruz. ?3-4 tane şehirde zehir saçılıyor´ gibi saçma sapan sözler söylemeye kimsenin hakkı yok? dedi.

Kayseri Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı´na katılmak üzere seçim bölgesi ilimiz e gelen  Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili  Mehmet Özhaseki  kurultay  öncesi   medya mensuplarının  sorularını  cevapladı?

Bakan Özhaseki  Karabük Belediye Başkanı´nın ağzından  dillendirilen  ilimizdeki  çevre kirliliği yaşandığı iddialarına  yönelik olarak  yöneltilen  soruya verdiği  cevapta iddiaları yalanlayarak  şunları  kaydetti?? Valla bu iddiaları ilk kez sizden duruyorum. Çünkü geçen hafta bakan yardımcısı arkadaşımız Karabük´ e gittiğinde sormuş, yok ben öyle bir şey söylemedim demiş. Eğer öyle bir iddiası varsa hakikaten takip ederiz. Bakın arkadaşlar Türkiye´ de  biz  şehircilikte çok öne çıkıyoruz.  Ama çevre hususunda yapmış olduğumuz çalışmalar biraz geride kaldığı için gözükmüyor. Bir taraftan sahillerimiz, koylarımız, sit alanlarımızın korunmasıyla ilgili hala savaş veriyoruz. Bir taraftan dışarıya atılan atıkların çevreye bir tehlike teşkil etmemesi için mücadele ediyoruz. Bütün şehirlerdeki iklimi, havayı 24 saat esaslı takip ediyoruz. Zehirli atık dışarıya atan bacaların hepsinde 7/24 izleme var.  Bütün bunları bir fiil takip eden bir bakanlık olarak 3 -4 tane şehirde zehir saçıyor gibi saçma sapan sözler söylemeye kimsenin hakkı yok. Eğer bildiği bir şey varsa bunu bize söylesin biz takip edelim.Sonra kendisine döner deriz ki ya ne güzel tespit ettin. Bak bakanlık bilememiş aferin sana teşekkür ediyoruz. Böyle bir ekabirlik yapmanın veya böyle bir popülist politikayla gündeme gelmenin bir anlamı yok. Geçen hafta bakan yardımcımız Karabükte idi kendisiyle görüştü Böyle bir şey olmadığını kendisi de söyledi diye biliyorum?

Bakan Özhaseki  belediye başkanlarının istifasıyla ilgili soruya verdiği cevapta  "Gerek Cumhurbaşkanımız, gerek istişare kurullarından yapılan görüşmede alınan bir karar, saygı duymak gerekir. Çünkü, ben 5 dönem seçimlere girdim, belediye başkanı oldum, ama nihayetinde beni partim aday gösterdi. Partim beni aday gösterdiği için ben insanları karşısına çıktım. Bu partinin şehircilik anlayışı, bu partinin dünyaya bakışını temsil eden bir insan olarak bulundum. Kendi başımıza bir aday olarak girmedim. Partim beni aday gösterdi. Öyle olunca ben partimin ilke ve kurallarına bağlı kalmak kadar doğal bir şey olamaz. Parti bugün birisini aday gösterir, destekler arkasında durur. Onu iyi güzel işler yapması için ara ara uyarır. Elinden gelini yapar, gerekli gördüğünde ise kendi iç kurullarında almış oldukları karar gereği geri çekilmesini isteyebilir. Zaten bizim partimizde şu söz çok söylenir. Ben, bir şey olmak için ille de buraya adayım denmez. Eğer bir görev verilirse yapılır. Böyle bir anlayışın hakim olduğu bir partide, doğrusu bu işler hiç konuşulmadan nezaketlice halledilmesi lazım ki; öyle olduğunu da görüyoruz zaten. Başka parti de bunu göremezsiniz."



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da