BAKAN ÖZHASEKİ: ?BARZANİ ADETA BİR BOMBA BIRAKTI?

BAKAN ÖZHASEKİ:  ?BARZANİ ADETA BİR BOMBA BIRAKTI?

Bakan Özhaseki tören öncesi medya mensuplarına yaptığı değerlendirmede Kuzey Irak´ta yaşanaları değerlendirerek ?Orada büyük bir oyun oynanıyor." dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Uluslararası Mimar Sinan Proje Olimpiyatları´nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Özhaseki   tören öncesi medya mensuplarına yaptığı değerlendirmede Kuzey  Irak´ta  yaşanaları değerlendirerek? Orada büyük bir oyun oynanıyor. Bu oyunun bir parçası olarak da Barzani yer almaya devam ediyor. Barzani, orada yaptığı bu hareketle kendine has bir siyaset uyguluyor gibi görünebilir ama temsil ettiği dünyanın içine adeta bir bomba bırakıyor. Gözyaşı getiriyor, arkası belirsiz bir maceraya yol açıyor? ifadesini  kullandı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Uluslararası Mimar Sinan Proje Olimpiyatları´nın ödül törenine katılmak için bulunduğu Kayseri´de, ödül töreni öncesinde gündeme ilişkin kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Kuzey Irak´taki referandumu değerlendiren Bakan Özhaseki, Barzani´nin referandum kararıyla kendi temsil ettiği alana adeta bir bomba bıraktığını söyledi. Yaşananlara sevinenlerin sadece İsrail bayraklarıyla gezenler olduğunu dile getiren Özhaseki, ?Orada büyük bir oyun oynanıyor. Bu oyunun bir parçası olarak da Barzani yer almaya devam ediyor. Barzani, orada yaptığı bu hareketle kendine has bir siyaset uyguluyor gibi görünebilir ama temsil ettiği dünyanın içine adeta bir bomba bırakıyor. Gözyaşı getiriyor, arkası belirsiz bir maceraya yol açıyor. Sevinenler kim diye baktığınızda İsrail bayraklarıyla gezenler olduğunu görüyoruz. Hesaplarının ne olduğu da belli zaten... Onlarca farklı milletten oluşan AB ülkelerinin aralarında mezhep ve kilise farklılığı da var. Kendi içlerinde farklı eyaletler de var. Parçalı hale getirmeye kalkarsanız herhalde 500 parça oluşur. Ancak bir arada durmak için çırpınıyorlar. Aynı durum ABD ve Rusya için de geçerli. Bir arada durmak berekettir, rahmettir. Aynı durumu bizim coğrafyamızda gelip paramparça ediyorlar. Neredeyse mahalle mahalle, ev ev ayıracaklar. Böl parçala istediğin gibi idare et... Müslümanların biraz uyanık olması gerekir. Bize düşen oradaki birliğin ve dirliğin sağlanması için gayret etmek? diye konuştu.

Son dönemde gündemde olan ?Bütünşehir? uygulamasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Özhaseki, uygulamanın genişletileceğini açıkladı. Önümüzdeki günlerde söz konusu çalışmaların Meclis gündemine geleceğini vurgulayan Özhaseki, özetle şöyle konuştu:  ?Daha önce uygulanan bir yasayla bunun Bütünşehir projesinin ilk adımı atılmıştı. Yani şehirlerde, aynı bölgede yaşayan, aynı havayı soluyan insanların tüm sorunlarının tek elden çözülmesiyle ilgili bir çalışmaydı bu. Birkaç senedir uygulanıyor ve uygulamanın ne kadar doğru olduğunu bu süre içinde gördük. Tek elden şehirlerin planlanması, sorunlarının çözülmesi ve şehirleri geleceğe taşıyacak projelerin yapılması doğru bir düzenlemeydi. Bu proje biraz daha genişleyerek devam edecek. Cumhurbaşkanımızın da isteği bu yöndeydi. Uygulamada bazı sorun ve aksaklıklar da tespit edildi. Bunlarla ilgili Meclis´te hep birlikte tartışacağız? 

Açıklamaları sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına Seçilen Mevlüt Uysal´ı da tebrik eden Bakan Özhaseki, Uysal´ın başarılı bir belediye başkanı olduğunu söyledi. Özhaseki açıklamalarında, ?Mevlüt Bey´i yakından tanıyoruz hayırlı olsun, kendisi çalışkan bir arkadaşımız. Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminden günümüze kadar İstanbul´da başarılı bir belediyecilik var. Yani 90´lı yıllarda yaşanan susuzluk gibi çöp dağlarının oluşması, gecekondulaşma gibi çirkinliklerin hepsi bitti. 1994´te hizmet başladı ve devam etti. Arkadaşlarımızın yaptığı istişareler sonucunda Mevlüt Bey bu bayrağı aldı, seçimlere kadar taşıyacak? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı