BAKAN ÖZHASEKİ

BAKAN ÖZHASEKİ

?MİLLİ YAZILIMI GELİŞTİRMELİYİZ?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünce geliştirilen 4 bilgi sistemi için düzenlenen Eğiticilerin Eğitimi Semineri Sertifika törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Özhaseki, eğitimin ülke ve şehirler için hayırlı olmasını diledi.
görüntü
Türkiye´nin teknoloji alanındaki gelişimine değinen Bakan Özhaseki, güçlü devlet olmak için güçlü bir bilişim ağının kurulması gerektiğini belirterek, "Devlet olarak büyük hedeflerimiz var. Bu konuda mutlaka eksikliklerimizi tamamlamamız ve bilişim alanını kurmamız icap ediyor. Tabii ki bazı sıkıntılarımız var ama bunları aşacak gücümüz ve kabiliyetimiz de var. Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü ciddi bir şekilde bunları hazırlıyor ve çalışıyor." diye konuştu.
Şehirlerin çok hızlı büyüdüğünü ve göç aldığını, bazı belediyelerin de bununla ilgili hazırlığı olmadığını dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki, belediyelerin göçe karşı planlı bir hazırlığı olmadığı için sağlıksız yapıların ortaya çıktığını anlattı.
Büyük şehirlerde, yenileşme ve iyileşme yapılan yerlerde de kimliksiz yapıların ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Bakan Özhaseki, şöyle devam etti:
"Baktığınız zaman hiçbir şehrin silueti bizim kendi değerlerimizi taşımıyor. Bu toplumda yaşayanların ortak değerlerini yaşayan şehir siluetini, ilçe siluetini hatta köy siluetini görmek mümkün değil. Gittikçe sorunlar devasa büyüyor. Altyapı, çevre ve ulaşım sorunları artmaya başladı. Bütün bunları çözecek akıllı teknolojilerin kullanılması icap ediyor. Bu sorunların altından kalkabilmek için bilgi ve irade lazım ama bunun yanı sıra sadece bu ikisi yetmiyor. Akıllı teknolojilerin kullanılması icap ediyor. İşte arkadaşlarımızın hazırladığı bu eğitimler de bunun için veriliyor. İleri ülkeler tankla, tüfekle, süngülerle savaşmıyor, teknolojiyle savaşıyorlar, bilgileri savaştırıyorlar. Bir ülkeye saldıracakları zaman top atışıyla değil siber saldırılarla yapmaya çalışıyorlar. Bunu yaparken de siz nereden geldiğini, kimin yaptığını, nasıl oluştuğunu, başımıza ne gibi belalar açacaklarını çok tahmin edemiyorsunuz. Birçok alanı felç edip bırakıyorlar. Gerek güvenliğimiz gerekse milli savunmamız gerekse kişisel verilerimiz açısından birçok alanda bizim milli yazılımı geliştirmemiz icap ediyor. Bu konuda çalışma yaparak kendimize has üslup içerisinde kendimize has teknolojiyle bize ait olan bir milli yazılım projesinin ortaya konması ve bu konuda ısrar edilmesi gerekiyor. Milli olmak çok önemli. Her işin başında milli olmak gerekiyor. İster sağcı ister solcu ister Sünni ister Alevi olun. Milli olmak hepimizin ortak paydası olmalı."
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cizre´de polis kontrol noktasına terör örgütü PKK´nın bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit sayısının 11´e yükseldiğini belirterek, şehitlere Allah´tan rahmet diledi.Bakan Özhaseki, şunları kaydetti:
"Orada bu saldırıyı yapan alçakların dün İstanbul´a, İzmir´e, Akdeniz´e düşman kuvvetleri girdiğinde içeride kalkıp da sevinç gösterileri yapan alçaklardan hiçbir farkı yok. Bundan birkaç yıl önce bunların siyasi uzantıları çıktılar, ´Dünyanın her yerinde böyle işler siyasetle, konuşularak çözülüyor. Bakın falan ülkede böyle çözüldü. Niye konuşarak halletmiyoruz, bu işler niye silahla çözülsün?´ dedi. Siyasi uzantılarıyla görüşmeler başladı. Fakat bu alçak örgüt milli olmadığı için, dışarıdaki bazı ülkelerin istihbarat güçlerinin kucağına oturdukları için bir müddet sonra gelen bir emirle her işi bozdukları gibi, bir gece yarısı iki polis kardeşimizi şehit ederek, eylemleri tırmandırdı. İstenen hak ve yatırımsa Güneydoğu´ya yapılan yatırımlara inanın imreniyorum. İnsanlar özgürce Kürtçe konuşuyor. Herkesin parlamentoda seçilme hakkı var. Bu ülkede beraber yaşıyoruz. Bunları kimsenin inkar edecek hali yok. Fakat bunları (verilen haklar) reddedip silaha sarılıp, kahpece, şerefsizce ve alçakça bu işleri yapıyorlarsa bunların hiçbir şekilde bu ülkede yaşadıklarından ve milli olduklarından bahsedemeyiz. Bunlar sadece uşaklık ve taşeronluk yaptıkları efendilerine yalanırlar, ellerini ayaklarını öperler bu köpekler. Şu an geldikleri nokta bu. Bu kahpelerin dün İstanbul´a düşman geldiğinde içeride bayrak açıp da sevinç naraları atan o alçaklardan hiçbir farkı yok bana göre."
FETÖ´nün darbe girişimine de değinen Özhaseki, konuşmasını, "Şimdiki ihtilal girişiminin ne gerekçesi vardı, insanları niye kurşunladılar, niye bombaladılar, bu alçaklar bunu niye yaptılar? Ülkede insanlar sandığın başına geçer, istedikleri zaman iktidarları değiştirebilirler. Din kılıfı altında bu alçaklığı yapanlar, işte Güneydoğu´da da ırk kılıfı altında bu alçaklığı yapıyorlar. İkisinin birbirinden emin olun hiçbir farkı yok. Lanet olsun bunlara. Bizim çok şükür bunların altından kalkacak gücümüz var. Saldırılar devam ediyor bize düşen ise çok çalışmak, bir olmak, diri olmak, güçlü olmak, ayakta dimdik işimize ve gücümüze bakarak devam etmek." diye tamamladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti