BAKAN ÖZHASEKİ 17 AĞUSTOS´UN 18. YILINDA GÖLCÜK´TE:

BAKAN ÖZHASEKİ 17 AĞUSTOS´UN 18. YILINDA GÖLCÜK´TE:

?İNSANI DEPREM ÖLDÜRMÜYOR, KÖTÜ YAPILAR ÖLDÜRÜYOR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde Gölcük´te kentsel dönüşüm temel atma törenine katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 17 Ağustos 1999 depreminin 18. yılında bir dizi anma programına katılmak üzere gittiği Kocaeli´nin Gölcük ilçesinde kentsel dönüşüm temel atma törenine katıldı. Törende geçmişte yaşanan depremlere değinen Bakan Özhaseki, devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi. Özhaseki, ?Gölcük´ün başına gelen felaketten sonra buraya olan özel ilgim hiç eksilmedi. Denizevler Mahallesi ve üç ayrı alanın riskli ilan edilmesinden sonra projeleri yakından takip ettim. Bugün de büyük bir mutluluk içinde temelleri atıyoruz. TOKİ´ye de bunun için teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Depremin Türkiye´nin bir gerçeği olduğunu hatırlatan Bakan Özhaseki, bu gerçekle yaşama kurallarının öğrenilmesi gerektiğini belirtti. Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracak yasa çalışmalarının tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde çıkacağını açıklayan Özhaseki şunları söyledi:

 ?İnsanoğlu tabiatla iç içe yaşıyor. Bu tabiatın kendine has kuralları var. İnsan olarak bizim bu dengeyi, kuralları iyi bilmemiz, ona uygun davranmamız gerekiyor. Onu değiştiremeyiz, savaşamayız. Bir deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini bilmeliyiz. Topraklarımızın yüzde 66´sı deprem bölgesinde. Vatanımızda, son yüz yıl içinde 6 şiddetinde ve üzerinde olan deprem sayısı 56. Tüm bunları bildiğimiz halde bizler neden tedbir almayalım?  İnsanı deprem öldürmüyor, kötü yapılar öldürüyor. Yeni yönetmeliğe göre yapılan binalar sağlıklı olarak inşa ediliyor. 2012 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla kentsel dönüşüm yasası çıkarıldı.  O yasa ile yaklaşık bir milyon 35 bin binanın dönüşümü sağlanıyor. Türkiye´de bir deprem tehlikesi olduğunu biliyoruz. Mevcut yasa ile ortaya koyduğumuz performans da ortada ancak daha geniş kapsamlı, yeni bir yasa üzerinde çalışmalarımızı tamamladık. Sayın Başbakanımıza da ilettik. Yasa önümüzdeki günlerde çıkacak. Bu yasa ile hedefimiz yılda 500 bin konutu dönüştürmek olacak. Hedeflerimizi gerçekleştirdiğimizde rahat edeceğiz.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı