BAKAN ELİTAŞ

BAKAN ELİTAŞ

YILIN AHİSİ SEÇİLDİ?

23-29 Mayıs tarihleri arasında 29. Kez kutlanacak olan ?Ahilik Haftası´ etkinlikleri ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek maksadı ile gerçekleştirilen basın toplantısında yılın ahisi olarak Ekonomi Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş´ın seçildiği duyuruldu?
Kısa adı KESOB olan Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına KESOB Başkanı Ahmet Övüç, Ticaret İl Müdürü Alaaddin Fırat, Kayseri Ticaret Odası Temsilcisi Bahri Coşkun, Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Mehmet İştahlı ve Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifler Başkan Vekili Mustafa Alan iştirak etti?
23 ve 29 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan 29. Ahilik Haftası etkinlikleri konusunda kamuoyunu bilgilendirmek maksadı ile katılımcılar adına konuşan KESOB Başkanı Ahmet Övüç, bu yılın Ahisinin Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş olarak belirlendiğini açıkladığı konuşmasında terörle mücadele faaliyetleri kapsamında şehadet şerbeti içen vatan evlatlarına rahmet yakınlarına ise başsağlığı dilemeyi de ihmal etmedi? "Dün gelen haberde 6 tane şehidimiz olduğunu öğrendik. Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Yurdumuzun dört bir yanında yanan bir ateş var. İnşallah bu terör belasından biran önce uzaklaşırız"
Övüç, sözlerinin devamında bakanlığın isteği doğrultusunda Ahilik Haftası kutlamalarının tarihinde değişikliğe gidildiğini hatırlatarak ? Daha önceden Ahi kültürü haftamızı 9. ay itibariyle kutluyorduk. Ama bakanlığın verdiği karar ile bu yıl da 23- 29 mayıs tarihleri arasın da kutlayacağız. Elimizden geldiğince gençlerimize öğütler verip, ahilik kültürünü tanıtmaya çalışacağız? ifadesini kullandı?
Kutlamalar kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler konusunda da bilgiler veren Övüç yılın ahisi olarak seçilen imside kamuoyu ile paylaştı? ? İlk olarak çelenk sunma töreni olacak, daha sonra Valilik ve Büyükşehir belediyesi ziyaretlerimiz olacaktır ve bu yılın ahisi sayın Bakanımız Mustafa Elitaş olacaktır?
Toplantıda söz alan bir diğer isim Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ise Ahiliğin başlangıcının Kayseri olduğuna vurgu yaptıktan sonra geçtiğimiz günlerde tahliye olan Hacı Boydak ile ilgili de değerlendirmede bulunarak "Jandarmanın, polisin götürdüğü gelir ama imamın götürdüğü gelmez. Suçu varsa yargılanır yoksa da bırakılır? ifadesini kullandı?
HABER: C.ÜSTEN



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı