BAHAR'IN MÜJDECİSİ ‘HIDIRELLEZ'

BAHAR

GÜLTEPE PARKI'NDA COŞKU İLE KUTLANDI

İnanışa göre iyileri mükafatlandırıp, kötüleri cezalandıran, zorluklarda yardımcı olan ve bolluğa kavuşturan Hızır`ın İlyas peygamberle buluştuğu gün olarak bilinen  5 - 6 Mayıs tarihleri  bir bayram olarak binlerce yıldır ‘Hıdırellez-Bahar Bayramı' olarak  tüm yurtta kutlanıyor… Valiliğin  himayesinde  gerçekleştirilen ilimizdeki kutlamaların adresi ise  yine Gültepe Parkı  oldu. Katılımcılara ‘Etli Bulgur Pilavı' ikram edilen etkinlik bir dizi  yarışmalarla renklendirilerek  coşku içinde tamamlandı…

Hızır`ın İlyas peygamberle buluştuğu gün olarak bilinen  5 - 6 Mayıs tarihleri  bir bayram olarak binlerce yıldır kutlanmaktadır.  Yurdumuzun  bir çok bölgesinde ve özellikle  Balkan ülkelerinde yaşayan soydaşlarımız arasında yaygın olarak kutlanan Hıdırellez Günü'nde baharın gelişi ile bolluk ve bereketin artması için çeşitli dileklerde bulunularak  gül ağacına asılıyor...  Hıdırılellez 5 Mayıs gecesi başlayıp ve bir sonraki gün de ikindiye kadar devam ediyor. Hıdırellezde dileklerin kabul olması için gül ağacının dibine şekiller çizilir notlar bırakılır. Hıdırellez Sabahı da o notlar alınıp suya bırakılır. 

İlimizdeki   Hıdırellez kutlamaları Valiliğin  himayesinde   Gültepe Parkı'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali Yardımcısı  Erdoğan Aygenç, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl  Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, KESOB başkanı Ahmet Övünç ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.                                                                                     

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan il Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Hıdırellez bayramı kutlamalarında emeği geçenlere teşekkür ederek Hıdırellez bayramının birlik ve beraberlik getirmesi temennisinde bulundu.                             

KESOB başkanı Ahmet Övünç'de Hıdırellez'in Barış ve Sevgi  sembolü olduğunu hatırlatarak   Hıdırellez bayramı dostluğu ve kardeşliği pekiştiren, ayrıca doğa sevgisini insana hatırlatan kültür mirasıdır. İnsanlığı oluşturan yapı taşları arazsında harç konumundaki bu güzel adetlerimizi yaşatılması, kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarılması için önemlidir. Dinler, medeniyetler ve kültürler arasında hoş görü olduğu sürece dünya da barış ve huzuru çok daha iyi olacağı düşünülen bugünün  toplumsal huzuru ve barışı sağlamasını diliyorum”                       

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'da belediye olarak  kutlamalara  pilav ikramında bulunduk  katkıda  bulunduklarını  hatırlatarak Bu tür değerlerimize sahip çıkmamız gerekir.  Geleneksel hale getirdiğimiz Hıdırellez kutlamaların da pilavların yanı sıra bundan sonraki dönemlerde helva ikramı da yapacağız. Kamu kurum kuruluşları ile yerel yönetimlerin birlik ve dayanışma içerisinde  bu tür etkinlikleri yapması çok önem arz etmektedir. Bu açıdan baktığımız zaman ilimiz örnek teşkil ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç'de bir ülke de kültürel faaliyetler ekonomik ve sosyal konular konuşuluyorsa o ülke gelişmiş bir ülkedir. Bu bakımdan bakıldığında Türkiye'de gelişmiş bir ülkedir” ifadesini  kullandı…

Konuşmaların ardından  günü  eğlenceli kılan  aktivitelere geçildi…  ilk olarak çocuklar arasında çuval yarışması düzenlendi. Kıyasıya yarışan çocukların bazıları ufak kazalar da atlatsalar da  coşkularından  hiçbir şey kaybetmediler…

Kadınlar arasında yapılan iğneye iplik geçirme ve düğme dikme yarışması en çekişmeli geçen yarış  oldu…

Küçük çocuklar arasında düzenlenen yoğurt  yeme yarışmasında ise tabaklara konan yoğurdu en hızlı yiyen yarışmacı  birinci seçildi.  Yarışmaların sonucunda dereceye girenlere protokol tarafından çeşitli ödüller verildi.

Hıdırellez kutlamalarında ayrıca Melikgazi Belediyesi tarafından vatandaşlara etli bulgur pilavı ikramı yapıldı. Etkinlikler gün boyu devam etti.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”