Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı

Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı

Vali Günaydın:“Bağımlılıkla mücadelede her bireye görev düşüyor”

Kayseri Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğünce tertiplenen "Bağımlılıkla Mücadele - Ben Olsaydım" çalıştayı start verdi. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Şehmus  Günaydın “Bağımlılıla mücadelede her bireye görev düşüyor” ifadesini kullandı.

Kayseri Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğünce tertiplenen "Bağımlılıkla Mücadele - Ben Olsaydım" çalıştayı Kadir Has Kongre Merkezi'nde başladı.

Çalıştayın açılışında konuşan Vali Şehmus Günaydın bağımlılık konusunun toplumun tamamını yakından ilgilendirdiğini vurgulayıp; bağımlılığın çeşitliliğine dikkat çekerek şunları kaydetti "Birçok kurumumuz bu konuyla ilgili çalıştı, çalışıyor ve çalışmaya da devam edecek. Ama ne yazık ki bir özeleştiri yapmak gerekirse gerek sivil toplum örgütleri gerek kamu kurumlarının yaptığı çalışmalarda istenilen sonuçlar alınmadı. Bu süreç çok dinamik bir süreç, sürekli değişkenlik gösteriyor. Bizim de bu değişen koşul ve şartlara göre mücadele yöntemleri geliştirmemiz lazım."

Sözlerinin  devamında çalıştayların bağımlılıkla mücadelede yeni yöntemlerin belirlenmesine yol göstereceğini, bu konuda her bireye görev düştüğünü belirten Günaydın şöyle konuştu  "Hiç kimse 'bu benden uzaktadır, bana gelmez' demesin. Hepimizin kapısına gelebilir, hepimiz bunu yaşayabiliriz. Biz bu konuda bir metot geliştireceksek aileleri dinlemek zorundayız. Çünkü bu konuda bu olayı yakından yaşayan, sıkıntıları en derin şekilde yaşayan ailelerdir. Biz bu aileleri dinlediğimiz zaman yol ve yöntem bulma konusunda önemli mesafeler katetmiş olacağız. Ayrıca tedavi sonrasında ailelere yönelik yapılacak çalışmalar çok önemlidir. Sürekli takip gerektiren bir iş."

Vali Günaydın çocuklardaki akıllı telefon ve tablet kullanımının da bağımlılık aşamasında olduğunu, bunun önüne geçilebilmesi için anne ve babalara büyük görev düştüğünü sözlerine ekledi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli’de  tütün, alkol, madde kullanımının yanı sıra kumar ve teknoloji gibi davranış bağımlılıklarının kişileri toplumdan kopardığını, ruh ve beden sağlığını bozduğunu, özellikle gençleri etkileyerek geleceği tehdit ettiğine dikkat çekip; gelecek için bağımlılıkla topyekun ve çok yönlü mücadele edilmesi çağrısında bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akif Asdemir,  Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Altıptop, Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği Başkanı İbrahim Uzunköprü, bağımlılıkla mücadele konulu sunum gerçekleştirirken çalıştayın  Perşembe  günü sona ereceği bildirildi.



Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı