AZERİ MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

AZERİ MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Azarbeycan Milli Gazisi İbad Hüseyinli ve Azerbeycan Atilla Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Behbud Vali Orhan Düzgün’ü ziyaret etti. Bir dizi konferans için ilimizde bulunan Azeri heyet Kayseri’de bulundukları süre içerisinde çok iyi ağır

Birkaç gündür ilimizde bulunan ve çeşitli ziyaretler gerçekleştiren kardeş Azeri heyeti, Valilik ziyaretinde Karabağ Savaşında yaşananların tüm gerçekliğiyle bilinmesi ve yeni nesile bu onurlu mücadelenin çok iyi anlatılması gerektiğnini atını çizdiler

Vali Düzgün ise "Biz büyük bir milletin 2 kardeş ülkesiyiz. Yaşamış olduğunuz elim hadiseler, o toprakların nasıl kazanıldığı, neler yaşandığı, nasıl bir mücadele verildiği çcocuklarımızda milli bilincin oluşması adına çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

Savaşta yaşadıklarını ve ASALA Örgütüyle verilen mücadeleyidi anlatan İbat Hüseyinli’de Karabağ Savaşının çok zor ve çetin geçtiğini belirtti ve “Bizler kanımızın son damlasına kadar, ülkemiz adına Türk Dünyası adına savaştık. Bu yalnızca Azerbaycan`ın değil, Türk Dünyası`nın savaşıydı." Diye konuştu.

Karabağ Savaşı sırasında bir anti-tank mayınının infilak etmesi neticesinde vücudunun bir bölümü felç olan ve konuşma yetisini kısmen kaybeden İbat Hüseyinli’nin verdiği mücadeleyi dergisi kanalıyla insanlara anlatan Azerbeycan Atilla Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Behbud ise konuşmasında “Yaşayan kahramanımız, tüm Türk Dünyası`nın onuru için savaşmıştır. Karabağ Savaşı`nın iç yüzü medyaya yansıdığı gibi değildi. Kardeşlerimiz kanının son damlasına kadar onurlarıyla mücadelelerini sürdürmüştür." ifadelerini kullandı.

Azeri heyet, Azerbaycan`ın toprak bütünlüğünün ve bağımsızlığının devam etmesi ve kardeş şehir Azerbaycan`da huzurun hakim olması temennisinde bulunan vali Orhan Düzgün`e ziyaret sonrasında bir plaket ve Atilla Dergisi takdim etti.

Vali Düzgün de konuklarına Kayseri`nin sembollerinden biri olan saat kulesinin mini bir maketini hediye etti.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti