AYASOFYA ÇIKARMASI

AYASOFYA ÇIKARMASI

86 YIL SONRA İLK CUMA NAMAZI

Ayasofya’nın 86 yıl sonra yeniden cami olarak ibadete açılması kararının sonucu olarak Kayseri’den çok sayıda isim de 24 Temmuz’da bu tarihi Camii’de cuma namazı kılacak. Milletvekillerinin bir bölümü, eski vekiller, Büyükşehir Belediye Başkanı, KTO Başkanı başta, çok sayıda tanınmış isim de Ayasofya’da ilk cumayı kılmak için İstanbul’a gitti.

1934 yılında tartışmalı bir kararla müzeye dönüştürülen ve aradan geçen 86 yılda birçok kesimin ‘ne zaman tekrar cami olarak ibadete açılacak’ diye beklediği Ayasofya 24 Temmuz’da ilk cuma namazına ev sahipliği yapacak.

Danıştay kararından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla camiye dönüştürülen Ayasofya’da ilk cuma namazı için yurdun dört bir yanından binlerce isim İstanbul’a gidiyor.

Pandemi nedeniyle cami içerisinde 800 bin kişinin ancak cuma namazı kılabileceğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Ayasofya Külliyesi’nin avlusu ile Sultan Ahmet Meydanı’nın da cuma namazı için vatandaşların hizmetine sunulacağını belirtti.

Yıllar sonra Ayasofya’da kılınacak ilk cuma namazına Kayseri Milletvekillerinin bir bölümü ile Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da katılacak… KTO Başkanı Ömer Gülsoy ve bazı yönetim kurulu üyeleri de Ayasofya’da 86 yıl sonra kılınacak ilk cuma heyecanına iştirak etmek üzere İstanbul’a gitti. Ayasofya’da yıllar sonra ilk cuma namazını kılmak üzere Kocasinan eski Belediye Başkanı ve KEPSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yıldız dahil çok sayıda meslek örgütü başkanı ve ünlü isim de İstanbul’a gittiler.

HABER: MURAT TURP



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi