?AVUKATLAR GÜNÜ´ KUTLANDI

?AVUKATLAR GÜNÜ´ KUTLANDI

KONAÇ: ?KEŞKE YİNE MESLEĞİMİZİ KONUŞABİLSEYDİK?

5 Nisan Avukatlar Günü yurt genelinde tertiplenen çeşitli etkinliklerle kutlandı? İlimizdeki kutlamalar Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç ve meslektaşlarının Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtı´na çelenk sunumu ile start verdi ve Baro Başkanlığındaki kokteyl ile devam etti? Kokteyl öncesi günün anlam ve önemine dair bir basın açıklaması yapan Başkan Fevzi Konaç devam eden terör olaylarına tepki gösterip ?Mesleğimizin kalitesini artırmak için bir amaç olmalı, bu kapsamda fakülte kontenjan sınırlaması, avukatlık sınavı ve hukuk fakülteleri kalite ve yeterlilik düzenlemeleri acilen hayata geçirilmelidir? ifadesini kullandı?
5 Nisan Avukatlar Günü Kutlamaları Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç ve Yönetim Kurulu üyelerinin Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtı´na çelenk sunumu ve saygı duruşu ile start verdi?
Baro Heyeti daha sonra Adliye Sarayı İçersinde yer alan Baro Hizmet Binasına dönerek tertiplenen kokteyl de meslektaşlarının gününü tebrik ettiler ve hasret gidrdiler?
Baro Başkanı Fevzi Konaç medya mensuplarına günün anlam ve önemine yaptığı değerlendirmede ülkemizde yaşanan terör olayları nedeni ile neredeyse kendi sorunlarını unuttuklarını dile getirerek ?Keşke geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bugün de kendi mesleki sorunlarımızı koşabilsek? dedi ekledi ?Terörle mücadele de devletimiz büyük bir çaba gösteriyor. Her gün gelen şehit haberleri ile gönlümüz yanıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemiz, masum bölge insanı için yaşanılamaz hale geldi. İçeriden ve dışarıdan çizilen senaryolarla ülkemiz büyük bir oyunun ortasında kalmış durumda. Böyle bir ortamda her türlü siyasi çekişmeleri, dünya görüşlerini ve farklı yaşam biçimlerimizi bir kenara koyarak vatanımızın, bayrağımızın ve devletimizin birliği üzerine tam bir ittifak halinde olmamız gerekir diye düşünüyoruz. Altını çizerek belirtiyoruz ki; Kayseri Barosu Avukatları olarak, bir tarafta demokratik hukuk devletinde yargılama faaliyetlerinin en temel unsuru olan savunma görevini ve yürüttüğümüz görevin sorumluluk ve bilinci içerisinde mesleğimizi icra ederken, diğer tarafta vatan ve bayrak savunmasında tam bir sorumluluk duygusu içerisinde, birliğin ve kardeşliğin en öncü savunuculuğunu yapmayı mesleğimizin de üstünde bir görev olduğunu ifade etmek istiyoruz.?
Başkan Konaç sözlerin devamında ?Baroların gücü sınırlıdır ve sorunların çözümü siyasi irade ister. Mesleğimizin kalitesini artırmak için meslektaşlarımızın da kalitesini artırmak bir amaç olmalı, bu kapsamda fakülte kontenjan sınırlaması, avukatlık sınavı ve hukuk fakülteleri kalite ve yeterlilik düzenlemeleri acilen hayata geçirilmelidir. Barolar olarak mevzuatla çözülmesi gereken sorunlar için gücümüzün olmadığı, siyasi iradeye ihtiyaç duyulduğu ortadadır?
Öte yandan geçtiğimiz yıllara oranla katılımın az oluşu da dikkatlerden kaçmadı?
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti