AVUKAT BULUNDURMA ZORUNLULUĞU

AVUKAT BULUNDURMA ZORUNLULUĞU

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Oda üyelerine, Avukatlık Kanunu gereği firmaların sözleşmeli avukat bulundurma zorunluluğuna ilişkin uyarılarda bulundu.

Hiçyılmaz, “Avukatlık Kanunu gereği firmaların sözleşmeli Avukat bulundurması zorunludur. İlgili kurumlar tarafından Avukatlık Hizmet Sözleşmelerinin birer örneği talep edilmekte, cevap vermeyenler veya Avukatlık Hizmet Sözleşmelerini ibraz etmeyenler hakkında Cumhuriyet Savcılıkları nezdinde suç duyurusunda bulunulmaktadır. Söz konusu talebe ilişkin cevap vermeyen üyelerimize, Savcılık İdari Yaptırım Bürosu tarafından Türk Ticaret Kanunu’nun 272. maddesi uyarınca ihtar gönderilmektedir” dedi.
Başkan Hiçyılmaz, “Bu çerçevede esas sermayesi Türk Ticaret Kanunu’nda öngörülen asgari sermayenin beş katı veya daha fazla tutarda olan anonim şirketler ile üye sayısı 100 veya daha fazla olan yapı kooperatiflerinin, Avukatlık Kanunu`nun 35. Maddesi ile sözleşmeli avukat bulundurması zorunludur. Bu zorunluluğun yerine getirilmemesi Avukatlık Kanunu uyarınca idari para cezası yaptırımına bağlanmıştır" diye konuştu.
Hiçyılmaz, söz konusu madde kapsamında iş ve işlemlerini yürüten KTO üyelerinin detaylı bilgiyi www.kayserito.org.tradlı internet sitesinden veya KTO bünyesinde faaliyet gösteren Ticaret Sicil Müdürlüğü’nden alabileceklerini sözlerine ekledi.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı