AVŞARLAR’DAN ŞENLİKLERİNİ BİRLEŞTİRME KARARI

AVŞARLAR’DAN ŞENLİKLERİNİ BİRLEŞTİRME KARARI

AVŞARLAR’DAN BİRLİK VE BERABERLİK

İlimizde faaliyet gösteren Avşar Dernekleri temsilcileri bir araya gelerek bu yıl içerisinde yapılacak olan toyların ve şenliklerin tek çatı altında yapılması için görüştüler. Burada bir konuşma gerçekleştiren Oğuz Boyları Dernek Başkanı Öcal Aslankaya birlik ve beraberlik içerisinde Pınarbaşı’da ilk toylarını gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Kayseri’de faaliyet gösteren Avşar Dernekleri temsilcileri bir araya gelerek bu yıl içerisinde yapılacak olan toyların ve şenliklerin tek çatı altında yapılması için görüştüler. Toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Nevzat Ak, Oğuz Boyları Dernek Başkanı Öcal Aslankaya, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Yavuz, Pınarbaşı Ziraat Odası Başkanı Mesut Mucuk ve Avşar Dernekleri temsilcileri katıldı.

Birlik ve beraberlik içerisinde Pınarbaşı’da ilk toylarını yapmak istediklerini belirten Oğuz Boyları Dernek Başkanı Öcal Aslankaya şunları kaydetti. “Burada toplanmamızın amacı şudur. 2020 yılı içerisinde yapılacak olan toylar, şenlikler, şölenlerin bir çatı altında yapılmasını düşünüyoruz. Dolayısıyla bu arada derneklerimiz yorulmayacak, belediyelerimiz yorulmayacak, İl Kültür Müdürlüğümüz fazla bir performans sergilemeyecek. Birlikten kuvvet doğar. İnşallah birleşip büyük bir toy yapacağız. Dolayısıyla burada bir komite oluşturup ilk toyumuzu da ilk şölenimizi de Pınarbaşı’da yapmayı istiyoruz. “

Pınarbaşı Ziraat Odası Başkanı Mesut Mucuk ise, “Oğuz Boyları Dernek Başkanı Öcal kardeşime bu nazik davetinden dolayı teşekkür ediyorum. Her zaman diyorum birlikten kuvvet doğar. Bizlerde her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmak için gayret gösteren dernek başkanlarının hepsinin yanında olduğumuzu buradan beyan ediyorum.Pınarbaşı bir mozaik taşıdır. Herkes kültürünü yaşamalıdır. Her türlü kültürel etkinliğinde yanında olduğumuzu tekrardan belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ