AVŞARLAR ÇAĞIRDI

AVŞARLAR ÇAĞIRDI

AVŞARLAR PROF. DR. HÜLAGÜ'YÜ İSTİFAYA ÇAĞIRDI Dadaloğlu Derneği, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Metin Hülagü'nün bir televizyon kanalında yaptığı konuşmasına tepki gösterdi.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Yeşilkent Belediye Başkanı İbrahim Ayvaz, Pazarören Belediye Başkanı Ali Kalkan, Dadaloğlu Dernek Başkanı İbrahim Yıldırım, Dadaloğlu Vakıf Başkanı Necati Eravşar, Talas Avşar Türkmenleri Derneği Başkanı Ahmet Akçalı ortak bir basın açıklaması yaparak Prof. Dr. Metin Hülagü'ye tepki gösterdi.

Dadaloğlu Dernek Başkanı İbrahim Yıldırım, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Hülagü'nün bir televizyon kanalında yayınlanan programda, sunucunun iyi niyetli bir sorusuna karşılık olarak söylediği sözler ile Avşar Türkmenlerine hakaret ettiğini söyledi. Sunucunun "Avşar mısınız?" sorusuna Hülagü'nün "Allah korusun" şeklinde yanıt verdiğini söyleyen Yıldırım, "Adı geçen kişiye göre, 'Allah insanı Avşar Türkmen boyunun mensubu olmaktan korumalıdır.' Programdaki ifade tarzından hakaret içeriği taşıyan sözün, sehven veya şaka vari söylenmediği, soruyu soran kişiyi dahi hayrete düşürecek ciddiyette ifade edildiği açıkca görülmektedir. İnsani ve uygarlık değerlerini hiçe sayarak, insanların tarihten kaynaklanan değerlerine hakaret içeren sözleri, Türkiye genelinde yayın yapan televizyon kanalında söyleyen Metin Hülagü'nün sadece Avşar Türkmenlerinden değil, tüm Türk milletinden özür dilemesini bekliyoruz. Adı geçene karşı Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan Avşarlar olarak Hukuki temelde tepkimizi göstermeye devam edeceğiz. İnsanlık ve Avşar Türkmenlerinden özer dilemeye ve Erciyes Üniversitesi rektör yardımcılığı görevinden istifa etmeye davet ediyoruz" dedi.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı