AVŞARLAR AYNI SOFRA ETRAFINDA

AVŞARLAR AYNI SOFRA ETRAFINDA

İSTİŞARE TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Avşarelleri Derneği istişare toplantısı Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun onur konuğu olarak katılımı ile gerçekleştirildi.

Bir restaurantta gerçekleştirilen istişare toplantısına Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Avşarelleri Derneği Başkanı Okan Avşarkocaoğlu, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir ve dernek üyeleri katıldı.

Avşarelleri Derneği Başkanı Okan Avşarkocaoğlu yaptığı açıklamada istişare toplantılarının ilkini Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirdiklerini ve dernek faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise konuşmasında Avşar kültürünü yaşatmak için Avşar evi müzesi projelerinin olduğunu müjdeleyip şunları kaydetti. “Melikgazi yaklaşık 600 bin nüfusa sahip Türkiye’nin en büyük ilçelerinden bir tanesi. Burada da farklı illerden Sivaslı, Yozgatlı, Maraşlı kardeşlerimiz yaşadığı gibi aynı zamanda da Avşarlarımız, Çerkezlerimiz gibi birçok kardeşimiz de Melikgazi’de yaşıyorlar. Tabi Avşarların çok yoğun olmasından dolayı birçok derneklerimizde var. Bugünde bizi istişare toplantılarına davet ettiler. Avşarlar, Kayserinin büyük bir parçası. Bizim de çok Avşar dostumuz, arkadaşımız var. Elimizden geldiği kadar bizlerde hizmet etmeye çalışıyoruz. Benim hem Avşar evi projem var. Bu bir müze şeklinde, insanların Avşar kültürünü yaşayacakları güzel bir ev olsun istiyorum. Tüm Avşar kardeşlerimiz, dışarından gelen misafirler burayı gezsinler. Bir müze gibi olsun istiyoruz. Belediyeler olarak bizler de derneklerimize destek vermeye çalışıyoruz. Ben dernek başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. “

Konuşmaların ardından derneğe destekleri için Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na plaket takdim edildi.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor