AVRUPA'DAN KAYSERİ'YE ‘ORGANİK TARIM’ ÖDÜLÜ

AVRUPA

KURUTMA TESİSİ KOOPERATİFİN BÜYÜMESİNE KATKI SAĞLAYACAK

Fransa'nın Yves Rocher Vakfı tarafından düzenlenen "Toprağın Kadınları" proje yarışmasına "Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi (KAÇEM)” projesiyle katılan Yeşim Bekyürek, kazandığı 10 bin avro para ödülünü kadın çiftçiler için harcayacak.

Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği Başkanı Yeşim Bekyürek, yaptığı açıklamada, yarışmada 50 proje arasında Türkiye birincisi olduğunu ve 10 bin avro para ödülü kazandığını söyledi.

Ödülünü organik tarım, yerel tohum, biyoçeşitliliğin desteklenmesi ve kırsalda kadının güçlendirilmesi için yaptığı çalışmaların sonucunda aldığını belirten Bekyürek, 10 bin avroyu Kayseri'nin Bünyan ilçesi Karahıdır Mahallesi'nde kadın çiftçiler için harcayacağını ifade etti.

Bekyürek, aldığı para ödülüyle çiftçilerin ürünleri için kurutma tesisi kurulacağını, kadınların tarlalarında ürettiği organik meyve ve sebzeleri kurutarak da değerlendirme fırsatı yakalayacaklarını da dile getirdi.

"Kadını değiştirdiğinizde toplumu değiştiriyorsunuz" diyen Bekyürek, cinsiyet ayrımı yapmadan ve tarımın daha iyi yerlere gelebilmesi adına var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.

Kadınların kırsal alanda kendine güvenen bireyler haline gelmesinin, kendisini mesleki açıdan daha çok mutlu ettiğini vurgulayan Bekyürek, kooperatifin, çalışan kadınları motive ettiğini söyledi.

Bekyürek, aldığı ödüle ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu ödülü organik tarım yapan tüm kadın çiftçiler adına almış bulunuyorum. Bu amaçla başkanlığını yaptığım Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneğinde kadın çiftçilerle çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. KAÇEM Projesi, meslek hayatımın en büyük ve en önemli projesidir. Yves Rocher Vakfı tarafından verilen ödül ile KAÇEM Kooperatifi bünyesinde kurutma ünitesi kurularak organik meyve ve sebzelerin kurutulması ve değerlendirilmesi sağlanacak. Böylece kooperatifin büyümesine önemli bir katkı sunulacak."

Anne eli ve şefkatiyle üretilen salça, erişte, tarhana ve reçel gibi ürünlerin sofralara kadın çiftçiler tarafından katkısız ve doğal haliyle getirildiğini aktaran Bekyürek, sağlıklı nesillerin katkısız, kimyasallardan uzak ve organik ürünlerle yetişeceğini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor