ATIK KIZARTMA YAĞI

ATIK KIZARTMA YAĞI

Atık kızartma yağları Belediye tarafından toplanacak- Develi Belediyesi ile Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun ortak başlattığı çalışma sonucu, pilot bölge ilan edilen Mehmet Akif Ersoy mahallesinde atık kızartma yağları Belediye tarafından toplan

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda yapılan bilgilendirme toplantısına, Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Ünal, Develi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü S. Ali Özdemir, Temizlik İşleri Personellerinden Ayşe Gürler, Çevre Kulübü öğrencileri ve temsilci öğrenciler de katıldı.

      Kızartma yağlarının çok sefer kullanılması sonucunda sağlığımıza vereceği zararlar konusunda bilgilendirme yapan Çevre Mühendisi Nimet Arar şöyle konuştu:

      ''Gıda maddelerinin kızartılması, gıdaların pişirilmesi için ucuz, hızlı ve verimli bir yöntem ancak sağlık açısından bazı sakıncaları da var. Kızartmalık yağların çok uzun süre ve uzun aralıklarla kullanılmasından oluşan POLAR madde oranı yüzde 25'i geçtiği takdirde kanserojen etkisi başlar. Böylece insan sağlına zarar verir.

      1 litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletebilmektedir. Kullanılmış bitkisel atık yağlar, evsel atık sebepli su kirliliğinin yüzde 25'ini oluşturur.

      Bitkisel atık yağları kanalizasyona (lavaboya, tuvalete) dökmeyerek, kullanılmayan bir pet şişe içinde biriktirmeliyiz. Biriken atık yağların Belediyemize teslim edilmesini sağlamalıyız.''

      Evsel atıkların düzenli toplanması,kağıt atıkların haftanın belirli günlerinde ilgili firma tarafından, düzenli toplanma çalışmalarının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Recep Özkan, ''Gelinen noktada evsel atık yağlar da belediyemiz tarafından toplanmaya başlanacaktır. Hedefimiz evsel atıkların tamamının evlerimizde ayrıştırılarak toplanmasıdır'' dedi.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor