ATA’YI MİNNET VE ŞÜKRAN İLE ANDIK

ATA’YI MİNNET VE ŞÜKRAN İLE ANDIK

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 83. yıldönümünde minnet ve şükran ile anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83'üncü yıl dönümünde tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve yavru vatan Kıbrıs’ta türlü etkinliklerle anıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda sağanak yağmur altında  gerçekleştirilen anma törenine Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Vedat Öncel, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar iştirak  etti.                               Saatler 09.05 ‘te yükselen siren sesi  yüreğimizdeki acı ve hüznü dile getirirken  Vali Şehmus Günaydın önderliğinde bir araya gelen ilimizi protokol mensupları Ata’nın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunup, bağlılıklarını sundular.  Anam töreni  İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

Tören sonunda günün anlam ve önemine dair değerlendirmede bulunan Vali Günaydın, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 83'üncü yıl dönümünde rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyete ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadesini kullandı.     

Anma törenine katılan protokol mensupları daha sonra Vali Günaydın öncülüğünde törenler kapsamında Atatürk Evi'nde hazırlanan Atatürk'ün milli mücadele dönemini anlatan fotoğrafların bulunduğu 'Atatürk' konulu sergiyi gezdiler.                 

 

 



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik