ATAŞ, KAYSERİ’NİN SORUNLARINI YİNE MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

ATAŞ, KAYSERİ’NİN SORUNLARINI YİNE MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

“İLÇELERE VERDİĞİNİZ SÖZLERİ TUTUN”

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri’nin sorunlarını Meclis gündemine taşımaya devam ediyor. Ataş, bu kez de yılan hikâyesine dönen hızlı treni, ekonomik sıkıntı yaşayan çiftçilerin borçlarının yapılandırılması ve sık sık kazaların meydana geldiği Kayseri-Malatya karayolunu gündeme getirerek, sorunların acil çözümü için hükümetten çalışma yapılmasını istedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşın sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşımaya devam ediyor. Kayseri’nin yılan hikayesine dönen ve yıllardır ötelenen projelerinin de takibini yapan Milletvekili Ataş, bu kez de ekonomik sıkıntı içerisindeki vatandaşlar başta olmak üzere hızlı tren ve sık sık trafik kazaları ile gündeme gelen yolları Meclis gündemine taşıdı.

BAKAN YİNE NET TARİH VERMEDİ, “ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR” DEDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a, AKP tarafından her seçim dönemi verilen sözlere rağmen bir türlü yapılmayan hızlı treni soran Ataş, “On yıldır her seçim döneminde Kayseri’ye söz ve müjdesi verilen ve yapımı yılan hikâyesine dönen yüksek hızlı trenin akıbeti ne olmuştur, ihalesi yapılmış mıdır?” ifadelerini kullandı. Milletvekili Dursun Ataş’ın bu yöndeki sorusunu yanıtlayan Bakan Turhan, yine net bir tarih vermedi ve “Proje çalışmaları tamamlandı, ihale ve hazırlık çalışmaları da sürüyor” dedi.

“O YOLDA KIŞ MEVSİMİNDE ÖZELLİKLE KAZALAR ARTIYOR, ÇALIŞMA YAPACAK MISINIZ?”

Kayseri-Malatya yolunda özellikle kış mevsiminde kazaların arttığına dikkat çeken İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, Bakan Turhan’a, “Ülkemizin doğusunu batısına bağlayan Kayseri-Malatya yolunda özellikle kış mevsiminde çok fazla kaza olmakta, çok sayıda can ve mal kayıpları yaşanmaktadır. Projelerin tamamlandığı söylenen Pınarbaşı-Gürün arası kara yolu yatırım kapsamına alınmış mıdır, alındıysa ne zaman yapılacaktır?” sorusunu da yöneltti. Bakan Turhan, Milletvekili Ataş’ın bu yöndeki sorusuna da “Pınarbaşı-Gürün arasında Mazıkıran Tüneli’ni kapsayan proje çalışmalarının bütçe imkânları doğrultusunda yapılması planlanmaktadır” yanıtını verdi.

BORÇ BATAĞINDA OLAN ÇİFTÇİLERİN HALİ NE OLACAK?

Diğer yandan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Ataş, Meclis’te ekonomik sıkıntı yaşayan çiftçilerin de sesi oldu. Ataş, ekonomik kriz nedeniyle borç batağında olan çiftçilerin borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili iktidarın herhangi bir çalışmasının olup, olmadığını da sordu ve çözüm istedi.

“PINARBAŞI, SARIZ VE SARIOĞLAN İLÇELERİNDE ÇİM SAHA YOK, 10 SENEDİR YAZIŞMALAR SÜRÜYOR”

Milletvekili Dursun Ataş, ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığına da Meclis’teki konuşmasında “Kayseri’mizin Pınarbaşı, Sarız ve Sarıoğlan ilçelerinde çim sahalar yoktur. On senedir yazışmaları devam eden, yapılacağının sözü verilen bu ilçelerimizle ilgili bir çalışma yapılmakta mıdır? 2020 Yılı Yatırım Programı’na alınmış mıdır?” diye sorarak, verilen sözlerin tutulmasını istedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı