ATAŞ 17 GÜNLÜK KAPANMA KARARINI DEĞERLENDİRDİ

ATAŞ 17 GÜNLÜK KAPANMA KARARINI DEĞERLENDİRDİ

“VATANDAŞLARIMIZ ‘NE YER, NE İÇER?’ DİYE DÜŞÜNMEK GEREK”

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 17 günlük kapanma kararının ardından iktidara “Vatandaş ne olacak?” diye sorup, “Ekonomik kriz ve pandemi ile mücadele ederken eve kapatılan vatandaşlarımız ‘Ne yer, ne içer?’ diye düşünmek gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 17 günlük tam kapanma konusunu Meclis gündemine taşıyarak, “Vatandaşın hali ne olacak?” diye sordu.  Ataş, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesinde vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekip, bundan önceki uygulamaları da hatırlatarak, “AK Parti  iktidarı vatandaşına karşılıksız destek vermek yerine, vatandaşları kredi kullanmaya yönlendirmiş ve faiz sarmalının kucağına itmiştir” iddiasında bulundu.

Vekil Ataş sözlerinin devamında  “Genelgeye göre yasak süresince temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirleri dışındaki tüm iş yerleri kapalı olacak. Birçok vatandaşımız, işine gidemediği ve işyerlerini açamadığı için gelir kaybına uğrayacaktır. Yapılan açıklamalarda 17 gün boyunca işe gidemeyecek ve gelir kaybına uğrayacak vatandaşlarımıza herhangi bir destek planlamasının yapılmadığı görülmektedir. Ekonomik kriz ve pandemi ile mücadele ederken eve kapatılan vatandaşlarımız ‘Ne yer, ne içer?’ diye düşünmek gerekmektedir. Evde kalınan süre arttıkça giderler de artacak, zaten geçim sıkıntısı ile boğuşan vatandaş, daha da zorluk çekecektir. İktidar daha önceki kısıtlamalarda vatandaşına karşılıksız, doğrudan destek vermek yerine, vatandaşları kredi kullanmaya yönlendirmiş ve faiz sarmalının kucağına itmiştir. Bu süreçte iktidar kredi değil, vatandaşına sosyal devlet olma gerekliliğini yerine getirerek karşılıksız destek vermelidir” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı