ATA´NIN İLİMİZE GELİŞİ

ATA´NIN İLİMİZE GELİŞİ

96 YIL SONRA TÖRENLE KUTLANDI?

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Heyet-i Temsiliye reisi olarak ilimize gelişinin 96. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Bu gün vesilesi ile gerçekleştirilen "Büyük Atatürk Gençlik Koşusu"nda dereceye giren sporcular tören kapsamında ödüllendirilirken, günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Savruk ? Atatürk´ün o gün bıraktığı iz bugün hala vatan sevgisi, girişimcilik, çalışkanlık ve her zaman en iyiye ulaşma gayreti olarak bu kentte yaşamakta ve giderek de büyümektedir.? ifadelerini kullandı...
Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 19 Aralık 1919´da Kayseri´ye gelişinin 96. yıl dönümü törenle kutlandı.Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleştirilen törene, mülki ve askeri erkanla ögrenciler iştirak etti.
Atatürk´ün ilimize gelişi vesilesi ile tertiplenen 10 bin metre Büyük Atatürk Gençlik Koşusu´nda ilk üçe giren atletler tören alanında yerlerini aldılar ve ödüllerine kavuştular?
Törenin sunuculuğunu yapan öğretmenlerin protokole hitaben "Mustafa Kemal Paşa şu anda şehrimizdedirler, arz ederim" şeklindeki anonsu ile start veren törende Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Savruk ve Garnizon Komutanı Hv. Pilot Tümgenerl İsmail koşuda dereceye giren ilk üç atlete ödül ve madalyalarını takdim ettiler...
Ata´yı temsili karşılama töreninde şehir adına konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Savruk Atatürk´ün Kayseriye yaptığı ziyaretin sıradan bir ziyaret olmadığını vurgulayarak ?Bir ülke düşünün yıllar süren savaşlar nedeniyle insanları bitap düşmüş, açlık, yokluk ve sefalet almış başını gitmiş. Dahası toprakları işgal edilmiş. Geleceğe dair kurtuluş adına en küçük bir umut ışığı bile kalmamış. Böylesine zor şartlar altında bir milleti yeniden ayağa kaldırmak, içindeki bağımsızlık ışığını yeniden yakmak, ve kurtuluşa ulaşmak için yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk aylar süren Anadolu turunun ardından yine böyle soğuk bir kış günü Kayseri´ye gelir. Kayseri´de ise heyecanlı bir bekleyiş vardı. Erzurum ve Sivas Kongreleri´nin ardından yönünü Kayseri´ye çeviren Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü şehrin ileri gelenleri başta olmak üzere halk coşkuyla karşılar. Kayseri, üzerine düşeni yapma noktasında her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunu net bir şekilde ortaya koyar. Kayseri, bugün de ülkenin gelişip kalkınması, müreffeh ülkeler seviyesine çıkması için var gücüyle çalışan şehirlerin başında gelmektedir. Kalkınmanın yerelde başladığı inancına dayalı olarak girişimcilik ruhuyla durmaksızın üreterek ülke ekonomisinin lokomotif şehirlerinden birisi olduğunu ortaya koymuştur? değerlendirmesinde bulundu?.
Cumhuriyet Meydanı tören alanındaki etkinlik Atatürk´ün Kayserililere yazdığı mektubun okunması ile noktalanırken, törene iştirak eden başta Protokol üyeleri ve beraberindekiler olmak üzere katılımcılar Atatürk Evi´ni ziyaret ettiler... Burada folklor gösterileri ve öğrencilerin oluşturduğu koroyla mini konser düzenlendi. Daha sonra öğrenciler, Atatürk´e yazdıkları mektupları balonla havaya uçurdu. Etkinlik kapsamında ressam Hasan Gürpınar 5 dakika içerisinde Atatürk´ün portresini çizdiler?
Minik ve genç yüreklerin gerçekleştirdiği gösterilerin ardından hazırlanan resim sergisi açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Vali Vekili Erdoğan Aygenç, ?Büyük Önder Atatürk´ün Heyeti Temsiliye Reisi olarak Kayseri´ye gelişinin 96. yıldönümü münasebetiyle hazırlanan resim sergisine hoş geldiniz. 96 sene önce bugün Büyük Atatürk Kurtuluş Savaşı´nı başlatmak üzere kendisine destek olacak şehirleri seçmiş ve onları ziyaret etmiştir. Kayserililer Büyük Atatürk´e ve yanındaki arkadaşlarına en büyük desteği vermişlerdir? ifadesini kullandı?
Törenler protokol mensuplarının resim sergisinin açılışını gerçekleştirip, sergiyi gezmeleri ile noktalandı?.
HABER: C.USTEN



“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak