ATA DİYARINDAN BAHAR GETİREN SOYADAŞ SANATÇILAR TALAS’TA…

ATA DİYARINDAN BAHAR GETİREN SOYADAŞ SANATÇILAR TALAS’TA…

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı ve Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, bahar bayramı nevruz şenliği vesilesi ile konser vermek üzere Türki Cumhuriyetlerden ilimize gelen soydaş sanatçıları makamında ağırladı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Kısa adı Türksoy olan Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı , Talas Belediyesi ve Erciyes Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen  Nevruz kutlamaları için  ilimize  gelen 10 Türki Cumhuriyeti’ nden 80 sanatçıyı temsilen Kırgızistan, Kazakistan, Dağıstan ve  Moğolistan’dan  birer sanatçı Başkan Rifat Yıldırım'ı ziyaret etti.
TÜRKSOY Kazakistan Kültür Bakanlığı Temsilcisi Askar Turganbayev'in hazır bulunduğu ziyarette Başkan Yıldırım, bütün kardeş toplulukları bir araya getirmesinden dolayı TÜRKSOY'a teşekkür ederek, "Nevruzu vesile ederek bunu yapmanız takdire şayan" dedi. Başkan Yıldırım,  Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak TÜRKSOY'la iyi giden  ikili  çalışmalarının olduğunu ifade ederek, "Ama daha da tabana inerek kültürel çalışmalar yapmalıyız. Bizler aynı kültürün, aynı tarihin, aynı medeniyetin mensuplarıyız. Devletlerimiz ayrı ama gönül dünyamız bir. Bizler Anadolu'da kardeşlerimizi ayrı bir sevgiyle anarız. Özellikle soydaşlarımızı milli kıyafetleriyle görmek ayrı bir gönül coşkusu oluşturdu. Nevruzu millet olarak kutlamamız binlerce yıllık bir geleneği var. Nevruzu gelecek nesillerimize doğru aktarmamız lazım. Çünkü bu sevgiyi, barışı, kardeşi bizler o kadar güzel ifade etmişiz ki; Birleşmiş Milletler bile bunu insanlığın bayramı ilan ediyor." şeklinde konuştu.
TÜRKSOY Kazakistan Kültür Bakanlığı Temsilcisi Askar Turganbayev ise, Başkan Yıldırım'a kendilerini Kayseri'de ağırlamasından dolayı teşekkür etti. Turganbayev, dünyanın her tarafına dağılıp  nevruzu kutladıklarını belirterek, "Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği ilk defa bu yılı nevruz yılı ilan etti. Ayrıca ABD de bu yıl ilk defa kutlama yaptı. Nevruz Bayramı artık dünyada insanlık bayramı oldu." diye konuştu. 
Konuşmaların ardından Turganbayev, Başkan Yıldırım'a plaket ve TÜRKSOY yayınlarını takdim ederken, Başkan Yıldırım da kendisine Talas çiçeklerinden oluşan duvar saati hediye etti. Konuk sanatçılar da kendi yöresel eşyalarını takdim ederken, Başkan Yıldırım onlara da duvar saati hediye etti. 

 



Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”