ASPİLSAN BAŞARDI

ASPİLSAN BAŞARDI

TÜRKİYE'NİN İLK RAYLI SİSTEMLER AKÜSÜNÜ ÜRETTİ

ASPİLSAN Enerji, bir büyük başarıya daha imza atarak yerli ve millileşme çalışmaları kapsamında Türkiye'nin ilk raylı sistemler aküsünü üretmeyi başardı. Hatırlanacağı üzere Aspilsan uzun zamandır Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu uzun ömürlü bataryaları üreterek başarısını tescillemişti.

1981 yılında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde hayırsever iş insanlarının katkılarıyla kurulan ASPİLSAN Enerji, askeri birliklerde kullanılan cihazlara özgü pil ve bataryalar üreterek Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücüne güç katıyor.

Kamuya ait hava araçlarının büyük bölümünün akü ihtiyacını da karşılayan ASPİLSAN, bu konudaki çalışmalarına hız vererek Türkiye'nin ihtiyaçları doğrultusunda hizmet ağını geliştiriyor.ASPİLSAN Havacılık ve Raylı Sistemler Müdürlüğünden yapılan açıklamada yaklaşık 30 senedir ülkede tek nikel kadmiyum uçak/helikopter akülerinin üretildiği hatırlatılıp, bu üretimden kaynaklı ciddi bir tecrübeye sahip olunduğu vurgulanarak raylı sistemler akülerini üretmek için de harekete geçildiği duyuruldu.

Çalışmalar kapsamında Kayseri Ulaşım AŞ'ye ait tramvaya akünün takıldığını ve başarılı olunduğunu kaydedilerek "Akülerimizin güvenlik ve performans açısından laboratuvar testleri yapıldı. Beklediğimizin üzerinde bir performans gördük. Türkiye'de bizim dışımızda raylı sistemler için üretim yapan bir batarya firması yok." değerlendirmesinde bulunularak "Raylı sistemlerde daha çok tercih edilen nikel fiber kadmiyum tekniğini geliştirmeyi başardık. Geliştirilen ürünün ciddi pazar payı bulunuyor. Almanya, Fransa ve Çin gibi ülkelerin sahip olduğu pazar payında boşluğu doldurmak için yola çıktık. Bu aküler, metro, tramvay, hızlı tren, elektrikli tren gibi ülkemizde yürütülen ciddi projelerin hepsinde kullanılabilir. Uzun ömürlüler ve birçok avantajları var. Kapasite ve performans açısından bizim akümüz rekabet edebilir seviyede. Hatta şunu söyleyebilirim, fiyat ve performans açsından bizim ürünümüz daha avantajlı. Seri üretime geçtiğimizde daha iyi seviyeye çekeceğiz. Türkiye'nin ilk raylı sistemler aküsünü ürettik. Bundan sonra da bu çalışmayı seri üretime çevirmek istiyoruz. Kapasitemiz, gücümüz, enerjimiz var. Yaklaşık 1 milyar dolara ulaşan bir pazar var ve bir ilki başardığımızı düşünüyoruz"ifadesi kullanıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"