ASKON KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI KUZUCU:

ASKON KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI KUZUCU:

?ALTIN FİYATLARI REKOR SEVİYELERDE SEYREDİYOR?

 

Kısa adı ASKON olan Anadolu Aslanları iş Adamları Derneği Kayseri Şubesi Kuyumculuk ve Döviz Hizmetleri Sektör Kurulu Başkanı Yusuf Kuzucu son yılların en büyük yükselişini gerçekleştiren altın fiyatları hakkında yaptığı değerlendirmede Dünya piyasasındaki belirsizlik nedeniyle altına olan yönelişin artmasının altın fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu vurgulayarak ?Altın piyasası bu rakamlara daha önce hiç ulaşamamıştı. Rakamlar şu anda rekor seviyelerde seyrediyor. Çeyrek altının fiyatı 1,5 ayda 18-20 lira artarak 190-192 lirayı görerek son yılların en yüksek rakamına ulaştı. Ancak son günlerde hisse senetlerindeki artışdan olumsuz etkilenerek düşüşe geçti ve %2 oranında geriledi? ifadesini kullandı?.
Anadolu Aslanları iş Adamları Derneği Kayseri Şubesi Kuyumculuk ve Döviz Hizmetleri Sektör Kurulu Başkanı Yusuf Kuzucu, son yılların en büyük yükselişini gerçekleştiren altın fiyatları hakkında yaptığı değerlendirmede ?Altın piyasası bu rakamlara daha önce hiç ulaşamamıştı. Rakamlar şu anda rekor seviyelerde seyrediyor. Son yılların en yüksek Çeyrek altının fiyatı 1,5 ayda 18-20 lira artarak 190-192 lirayı gördükten sonra düşüşe geçen altın fiyatları, hisse piyasalarındaki yükselişin etkisiyle yüzde 2´ye yakın geriledi? diye konuştu?
Dünya piyasasındaki belirsizlik nedeniyle altına olan yönelişin artması altın fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu vurgulayan Kuzucu sözlerini şöyle sürdürdü? ?Geçen hafta son bir yılın tarihi zirvesini görerek, 11 Şubat Perşembe günü 117 TL´ye çıkan altın fiyatları, kar satışlarıyla gerilemeye başladı. Yeni haftaya düşüşle giren altın, hisse piyasalarındaki yükselişin etkisiyle bugün de gerilemesini sürdürüyor. Geçtiğimiz Perşembe gününden sonra yüzde 2-3´e yakın değer kaybeden çeyrek altın fiyatları da düşüyor. Altın Fiyatlarının yükselmesinin sebebi insanlar, en güvenilir yatırım olan altına yatırım yapmaya başladı. Dolayısıyla dünya bazında altın talebi arttığı için altın fiyatları yükseldi. Şu dakikalarda satış fiyatı 186,56 TL seviyelerine gerileyen çeyrek altın, dünkü kapanışta, 185,54 TL civarında alıcı buluyordu. Bu sabah itibariyle 113,59 TL seviyelerinde giriş yapan gram altın, şu dakikalarda 113,61 TL´den işlem görüyor. Altının ons fiyatı da, şu anda 1.197,31 dolardan işlem görüyor. 24 ayar külçe altının gram altının alış fiyatı 113,57 TL olurken, satış fiyatı ise 113,61 TL civarında seyrediyor?
Altın onsunun alış fiyatı 1.197,15 dolar olurken, satış fiyatı 1.197,31 dolara gerilediğini belirten ASKON Kayseri Şubesi Kuyumculuk ve Döviz Hizmetleri Sektör Kurulu Başkanı Yusuf Kuzucu sözlerini Eğer bu olumsuz tablo biraz daha sürerse altının gramı 125 lira, çeyrek altının fiyatı da 215 lira civarında olması bekleniyor" şeklinde noktaladı?



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları