AŞKIN HEYKELİ

AŞKIN HEYKELİ

ESKİ İLE YENİYİ BİRLEŞTİREN PROJEBüyükşehir Belediyesi'nin önemli projeleri arasında yer alan Kayseri Mahallesi Projesi kapsamında Tavukçu Mahallesi'ne dikilecek olan 'Aslı ile Kerem' heykeli yarışması için jüri heyeti toplanarak ön çalışm

Başkanlık Brifing Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediyesi'nden Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Cengiz Tekinsoy, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ayşe Önder, Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcuman başta olmak üzere yarışmanın danışma kurulundan ve jüri heyetinden akademisyenler katıldı.

Toplantıda ilk olarak jüri heyeti tarafından yarışma değerlendirilerek, yarışmaya katılacak kişilerin jüri heyetine gönderdikleri sorular cevaplandırıldı. Ardından yarışmanın ön çalışması yapıldı.

Aslı ile Kerem Heykeli Güzel Sanat Eseri Yarışması'nın jüri heyetinde yer alan Mimarsinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Jüri Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rahmi Aksungur, yarışmaya katılımın oldukça yoğun olduğunu ifade ederek "Umut ediyoruz ki verimli bir çalışma olacak ve sonuçları başarılı olacak" dedi.

Heykelin yer alacağı Kayseri Mahallesi'ni de değerlendiren Aksungur, "Eski bir yapılaşma içerisinde günümüz sanatından bir eser yer alacak. Büyükşehir Belediyesi'nin emeği ile çok iddialı bir çalışma yapılıyor. Yarışmanın sonucunu heyecanla bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kayseri adına çok özgün ve özel bir mekanda böyle bir çalışmanın yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden Prof. Dr. Zekai Görgülü ise "Eski Kayseri dediğimiz her yönüyle kültürel varlık olan bir alanın tekrardan hayata katılması ve yaşatılması açısından olağanüstü bir projenin içerisinde yer alıyoruz. Bu projede Büyükşehir Belediyesi'nin çok yoğun çabaları var. Aynı zamanda eski ile yeniyi örtüştürecek bir çalışma olması açısından bu yarışmayı oldukça önemsiyorum. Kayseri'nin bu projeye yaklaşımı cidden örnek alınması gereken bir yaklaşımdır. Başkan Mehmet Özhaseki ve belediye yetkililerini tebrik ediyorum" dedi.

Son olarak konuşan Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Doç. Dr. Nurdan Karasu Gökçe de başta Başkan Özhaseki olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Sanata ve sanatçıya verilen değer açısından bu yarışmayı oldukça önemsiyorum" ifadelerini kullandı.

'Aslı ile Kerem Heykeli; Serbest, Ulusal, Güzel Sanat Eseri Yarışması'na başvurular, 29 Şubat tarihine kadar devam edecek. Yarışmanın sonuçları ise 3-4 Mart 2012 tarihinde yapılacak jüri değerlendirmesinin ardından açıklanacak.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”