‘Asırlık Tarifler’ görücüye çıktı

‘Asırlık Tarifler’ görücüye çıktı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 21-27 Mayıs tarihleri arasında yurt genelinde kutlanan ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Haftası’ etkinliklerinin Kayseri ayağı Tarihi Kayseri Kalesi’nde gerçekleştirilen törenle start verdi. Hafta boyunca düzenlenecek olan etkinliklerde ilimiz hanımları maharetlerini sergileyecek. 

Ülkemizin zengin mutfak kültürünü dünyaya tanıtmayı amaçlayan, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 21-27 Mayıs tarihlerinde yurt genelinde kutlanan ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Haftası’nın Kayseri ayağı etkinliklerinin açılış törenine Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, ilçe belediye başkanları,  Ticaret Odası başkanı Ömer Gülsoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.                                                

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun Kayseri’nin Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde Anadolu coğrafyasında Türk mutfağını oluşturan ana unsurlardan olduğuna dikkat çekerek ilimizin gastronomi turizminin önemli merkezlerinden birisi olmasını hedeflediklerini vurguladı.                               

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ da konuşmasında Kayseri’yi gastronomi ve turizm açısından ön plana çıkarmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını hatırlatıp; 6 bin yıllık tarihi ve ticari geçmişiyle Türkiye'nin kültür, sanat, bilim ve turizm merkezlerinden biri olan Kayseri'nin gastronomi şehri olarak da ön plana çıktığını kaydetti.                         

Kayseri’nin sanayi ve ticaret şehri olmasının yanında turizm şehri olduğuna dikkat çeken Vali Çiçek ise ilimizin turizmde hak ettiği yeri alacağını belirttiği konuşmasında şu bilgileri paylaştı  “Sadece Erciyes’i ile değil, koca bir inanç kültürü, tarih kültürü, vadileri ile Kayseri turizmde hak ettiği yeri Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin bu alanda yoğun gayretleriyle beraber alacak. Buna yürekten inanıyorum, almak zorundayız, buna mahkûmuz. Bacasız sanayi diyorsak ve bir bölgeyi en hızlı ayağa kaldıran turizm olduğuna inanıyorsak ve bölgemizde büyük bir atak varsa biz bu atakta başrol oynamak zorundayız. 

Konuşmaların ardından ilimiz protokolü Kayseri mutfağından özel lezzetlerin sergilendiği ilimizde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinin stantları gezip , lezzetlerden tadarken; etkinliğin 27 Mayıs tarihinde kadar devam edeceği öğrenildi.                           

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”