ASGARİ ÜCRET BİN 500 TL OLMALI

ASGARİ ÜCRET BİN 500 TL OLMALI

Çelik-İş Kayseri Şube Başkanı Celalettin Korkmazyürek, 4 Aralık’ta toplanacak Asgari Ücret Komisyonu’nun yüzde 3 oranında belirlediği artışın adil olmadığını, asgari ücretin en az bin 500 TL olması gerektiğini söyledi.

Asgari ücretin tek bir rakamla ifade edilmesini doğru bulmadığını söyleyen Korkmazyürek, adil olan sistemin, illerin yaşam standartlarına göre asgari ücret belirlemesi yapmak olduğunu ifade etti. Çelik-İş olarak Kayseri için yaptıkları çalışmalarda dört kişilik bir ailenin geçinebileceği asgari ücreti bin 500 TL olarak tespit ettiklerini dile getiren Korkmazyürek, “Açlık sınırı ile ilgili yapılan araştırmalar ortadayken, asgari ücrete yüze 3'lük gibi bir artış tartışması bence havada kalıyor. Dünyada da asgari ücret uygulaması var ama orada asgari ücret ailelerin aylık giderlerin hesaplanarak tespit ediliyor. Türkiye’de de böyle bir sistemin uygulanması gerekiyor. Bölgelere göre asgari ücret uygulaması konuşulmuştu ama devamı getirilemedi.” diye konuştu.
Asgari Ücret Komisyonu’nun yapılanmasında işçilerin temsilinin daha da güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Korkmazyürek, “Bunun orta yolunun da yüzde 3 olmaması lazım. Hiç hoş bir rakam değil. Büyüklerimiz nasıl değerlendiriyor, aşağıdaki insanları unutuyorlar. O insanların çocuklarının okullarda ne şartlarda okuduklarını unutuyorlar. Bu, okul önlüklerinin kaldırılması ile çözülecek bir sorun değil. İnsanlar Kaymakamlıkların önünde 300 TL almak için kuyruk beklerken, asgari ücrete yüzde 3'mü, 2'mi zam yapılsın tartışması bana göre çok hoş bir tartışma değil.” ifadelerini kullandı.


Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları