ASFALTTA YENİ SİSTEM

ASFALTTA YENİ SİSTEM

- Talas Belediyesi, asfaltlamada yeni bir sisteme giderek, bölgede ilk kez uygulanacak sıcak asfalt ve satıh arasında yapılan asfalt üretim aracı kullanmaya başladı. Kombine satıh kaplama aracı adı verilen makinesiyle zaman, işçi ve maliyette büyük yarar

Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı teknik birimlerin üzerinde uzun zaman çalıştıkları kombine satıh kaplama aracı, deneme üretimine başladı. Anayurt'un kuzey bölgesinde denenen aracı ve yapılan asfaltı yerinde inceleyen Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, araçla ilgili teknik bilgiler verdi. Başkan Yıldırım, aracın tek seferde 16 ton mıcır ve 8 ton bütüm kapasiteli olduğunu belirterek, günlük 15 bin metrekarelik yolu asfaltladığını söyledi. Başkan Yıldırım, şöyle konuştu:
Talas'ımızın gelişmesi beraberinde yol ihtiyacını birlikte getiriyor. Anayurt'un kuzey bölgesi inşaatların yoğun olduğu yer. Yapılaşmayla beraber alt yapı da gelişmesi gereken husus. Ama her tarafın aynı anda yapılaşmadığını düşündüğümüzde sıcak asfaltla, satıh arasında bir sisteme ihtiyaç vardı. Bunun için teknik birimlerdeki arkadaşlarımız çok önemli çalışma yaparak, Fransız teknolojisi olan ve bölgede ilk kez kullanılacak olan sistemi getirdik. Deneme üretimi çok iyi sonuç verdi. Tek seferde 450 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğinde bir yolu asfaltlıyor. Görünen o ki; çok seri imalat çıkaracak. Yukarı mahallelerde ve yeni yapılaşan bölgelerde seri şekilde kullanacağız. Vatandaşımıza yakışan modern asfaltın yapıldığı yolları kullanmasıdır. Yapımcı firmaya da teşekkür ediyorum, inşallah yaygınlaşır ve ülke ekonomisinde çok ciddi katkı sağlar.”
Bu sezon çok ciddi yol çalışması yaptıklarının altını çizen Başkan Yıldırım, Başta Jandarma karşısındaki Mehmet Akif Caddesi, Endürlük yolu, Kuruköprü, Başakpınar, Anayurt'ta olmak üzere her tarafta yol çalışması var. Yılda nüfusun 10 bin arttığı düşünüldüğünde, bunun için sosyal donatı ve temel hizmetler ile yıpranan yerlerin yenilenmesi, bize son derece ağır bir iş yükü veriyor. Bu yük teknolojik olarak çözülüyor” dedi.
Başkan Yıldırım, yol yapımında kullanılacak ekipmanların son sistem olduğunun altını çizerek, Biz iki yıldır özellikle yol hizmetlerinde çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Greyder, silindir, finişer gibi önemli araçlarımızı yenileyip son sistemini aldık. Bunların yanına şimdi bu kombine satıh kaplama aracı eklendi. Bu arada asfalt plentimizin ihalesini yaparak 3 ay içerisinde Başakpınar'a taşıyoruz. Dolayısıyla Talas'a yakışır şekilde çalışmalarımız son sürat devam ediyor” ifadelerini kullandı.



‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”