ASAMOAH, KAYSERİSPOR´DA

ASAMOAH, KAYSERİSPOR´DA

Biz bu keyfi yaşarken bazıları keyifsiz oluyor.

Kayserispor, anlaşmaya vardığı Asamoah Gyan ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreninde konuşan yıldız futbolcu Asamoah Gyan, ?Kayserispor´da olmaktan mutluyum? dedi. Başkan Erol Bedir´de getirilemez denen futbolcuyla imza attıklarını belirterek, ?Biz bu keyfi yaşarken bazıları keyifsiz oluyor. Güzelliklerin keyfini çıkartın? dedi.

Kayserispor, geçen sezon Shanghai SIPG Kulübü´nde top koşturan dünyaca ünlü yıldız Asamoah Gyan ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Kulüp tesislerinde düzenlenen imza töreninde konuşan Kayserispor Kulüp Başkanı Erol Bedir, transfer çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

BAŞKAN BEDİR´DEN, ?ÜZÜLMEYİN VE İSTEMEMEZLİK YAPMAYIN´ ELEŞTİRİSİ

İmza töreni öncesinde konuşan Başkan Erol Bedir, şunları söyledi: ?Kısa zamanda geldi-gitti olaylarında transferi engellemek isteyenler oldu. Menajerlerden engel olanlar oldu. Başka kulüplerden biz anlaştık dediğimiz halde, engel olmak isteyen kulüpler oldu. Kendi medyamızda abuk sabuk rakamlar yazanlar oldu. Ama sonuçta Asamoah imzayı attı. Türkiye´nin gündemine oturdu. Maliyet konusunda açıklamada bulunmak istiyorum. Yalan yazmasınlar. Maliyetini açıklayacağım. Üzülürler, belki bu yazanlar. Biz yazmıştık ama öyle değilmiş desinler. Asamoah Gyan, 550 Bin Euro garantilidir. Aylık 15 bin Euro da masrafları için ücret alacak. Bu rakam bizim takımımızın ortalamasıdır. Üstü bile değildir. Bu rakamların dışında bonuslar ve hedeflerdeki bonuslar diğer futbolculara olduğu gibi Asamoah içinde geçerli. Maç başları da dâhildir. Bu konuda da kendisi alçak gönüllülük göstermiş ve isterseniz sezon sonunda bile verirsiniz dedi. Son derece anlayışlı davrandı bize. Siz dengelerinizi bozmayın dedi. Öyle yazılanlar vardı. 1 milyondan fazla para verildi. ?Kayserispor hazine mi boldu?´ diye yazanlar oldu. Üzülmeyin ve istememezlik yapmayın. Normal insanlar gibi sevinin ve yanlışımız olursa bize söyleyin. 100 kişide bir kişi üzülüyor. Yapmayın ama biz onları da sevindirmek için çaba göstereceğiz. Biz bu keyfi yaşarken bazıları keyifsiz oluyor. Güzelliklerin keyfini çıkartın. Her mevkiye transfer yapmak için yola çıktık. Bu transferlerin başında Gyan geliyordu. Menajerlerle yapılan ilk görüşmelerde ücret yüksek geldiği için anlaşma sağlayamamıştık. Daha sonra biraz amatörce oldu ama aradan menajerleri kaldırdık ve futbolcuya direkt ulaştık. Bizden istediği ilk şey para değildi. Bizim hedeflerimizi, takımımızı sordu. Böyle bir futbolcunun sadece parayla Kayseri´ye gelmesi düşünülemezdi. Biz kendisine hedeflerimizi anlattık. Bu görüşmelerin ardından olmaz denen oldu, gelmez denen oyuncu Kayseri´ye geldi. Kendisine yakışan bir karşılama ile yer yerinden oynadı.?

Yıldız futbolcu Asamoah Gyan ise, şunları kaydetti: ?Benim için burada bulunmak çok basitti. Burada bulunmaktan çok mutluyum. Mutsuz olsaydım zaten gelmezdim. İlk olarak kulüp benimle iletişime geçtiğinde biraz araştırma yapmak durumunda kaldım. Anladım ki, Kayserispor hedefleri olan bir takımdı. Karar verme süreci biraz uzun sürdü. Her açıdan düşünmek gerekiyor. Gerek olanaklar, gerek maddi açıdan her şeyi düşünmek lazım. Ben kulübe gelip olanaklarını gözümle görmek istedim. Gördüğüm kadarıyla da her şey muhteşemdi. Kayserispor, çok daha iyi bir kulüp olacak ve gördüklerimden yola çıkarak kulübün çok daha güzel bir geleceğe sahip olacağına inanıyorum. Türkiye bizim için büyük bir tecrübe olacak. Türkiye Ligi, önde gelen liglerin arasında bulunuyor. Bende bu ligin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Ligde çok önemli isimler var. Benim amacım, kulübün amaçlarını kazanması için elimden geleni yapmaktır.?

Asamoah Gyan, Kayserispor´da yıllık 550 bin Euro garanti ücretle oynayacak ve maç başı 15 bin Euro alacak. Ayrıca, ülkesindeki fakir ailelere yaptığı yardımlardan dolayı Gyan´ın ülkesi Gana´da alacağı fahri konsolosluktan sonra takımın Avusturya´daki kampına katılacağı öğrenildi.



2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’