ARMAĞANLARINI KAYSERİ`DE SERGİLEYECEK

ARMAĞANLARINI  KAYSERİ`DE  SERGİLEYECEK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Çankaya Köşkü`ne veda etmesine günler kala, Cumhurbaşkanlığı süresince şahsına takdim edilen çeşitli hediyeleri Abdullah Gül üniversitesi Sümer Kampüsü içerisinde yapımı devam eden müzede sergileyecek

Yaygın gazetelerde bugün çıkan haberlere göre  Çankaya Köşkü’nde son günlerini geçiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için Kayseri’de kurulmakta olan Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi’nin hazırlıkları da hızlandı. Gül’ün doğum yeri olan Kayseri şehir merkezinde kurulacak müzenin yıl başında hizmete açılması planlanıyor.

Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi için, ABD başkanları anısına (Bill Clinton, George Bush, Jimmy Carter) genellikle doğdukları eyaletlerde kurulan kütüphane, müze ve merkezler ile Isparta’daki Süleyman Demirel Müzesi örnek alındı.

Abdullah Gül ve ailesinin çocukluktan Cumhurbaşkanlığı dönemi sonuna kadarki hayat hikâyelerinin görsel, dijital unsurlar eşliğinde sunulacağı müzede, 11. Cumhurbaşkanı’nın birçok özel eşyası da sergilenecek.

Müzede sergilenecek objelerin önemli bir bölümünü ise Gül’e görevi sırasında yurtiçinde ve yurtdışında verilen hediyeler oluşturacak. Köşk kaynakları, Gül’ün “istisnasız tüm hediyelerin” bu müzeye gönderilmesi talimatı verdiğini ifade etti.

   Hediyeler ancak Kayseri’deki müzede sergilenmeye başlandığında kamuoyu kimin hangi hediyeyi verdiği hakkında bilgi sahibi olacak.

Köşk kaynakları, bir dönem büyük tartışmalar yaratan ve hâlâ da net bir açıklama yapılmamış olan Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın Türkiye ziyareti sırasında verdiği hediyelerin de Kayseri’de sergileneceğini belirtti.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı