ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT

ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT

Eğer araç sahibi isek peryodik olark her yıl en az bir kere yapmakla yükümlü olduğumuz bir zorunlu işimiz var. Araç muayenesi. Bir çoğumuz için son derce sıkıcı ve külfetli bir iş olarak görülen araç muayensi öncesinde gerçekleştireceğimiz bazı eylemler

Güneşli Araç Muayene  İstasyon Amiri Erdinç Çenebaşı  araç muayeneleri sırasında en çok sıkıntı yaratan durumları haber ekibimize aktarıp  muayene işini  kolaylaştıracak tiyorlar verdi.  Çenebaşı yaptığı değerlendirmede özellikle LPG kiti ve "Zenon" far kullanan sürücüleri yakından ilgilendirecek açıklamalarda bulundu.

Çenebaşı  LPG`li araçlarla ilgili olarak şunları kaydetti...   "Hali hazırda mevcut uygulamalarımızda herhangi bir değişiklik olmadı ama kontroller sırasında daha çok karşılaştığımız bir kusur bu. Bizim bağlı olduğumuz araç imalat tadil ve montaj yönetmeliğinin hazırladığı bir yönetmeliğimiz var. Araçlarla alakalı genel kapsamda, araç üzerindeki ekipmanların aracın boş ağırlığı artı aracın taşıyabileceği ağırlığın toplamı, aracın teknik açıdan müsade edebileceği ağırlığı geçmemelidir. LPG  de ise aracın boş ağırlığı ve taktırdığınız LPG kitinin ağırlığını topladığınızda, aracınızın yeni boş ağırlığı olarak karşınıza çıkıyor, bunun üzerine aracın taşıyabileceği kişi sayısı ekleniyor ki , bu mevzuatta 75 kilo olarak belirtiliyor. Kişi sayısıyla çarpılıp ilave edildiğinde teknik açıdan devletin bu araç için verdiği azami ağırlık değerini geçmemesi gerekiyor, problem burdan kaynaklanıyor. Aracınızın boş ağırlığı hesaplanırken, yalnızca taşıyabileceği kişi ağırlığı ekleniyor, bir de üstüne LPG kiti eklenince ağırlığı aşıyor."

Sürücünün aracına LPG kiti taktırmak istediği taktirde, aracın azami ağırlığıyla ilgili testin Makine Mühendisleri Odasının  yardımcı olabileceğini çünkü aracın, araç muayene istasyonuna gelmeden önce Makine Mühendisleri tarafından montaj uygunluk raporuna tabii tutulacağını, aynı zamanda araç muayene istasyonunda da konuyla ilgili vatandaşlara yardımcı olunabileceğini belirten Çenebaşı; " Aracın eğer ki yüklü ağırlığı LPG montajına izin vermiyorsa, kesinlikle bu aracın trafiğe çıkması mümkün değil, bizim de LPG tadilatını onaylamamız mümkün değil, bu uyarıyı bizim yapmamız gerekiyor,  biz de kontrol yapılmadan önce bu bilgilendirmeli yapalım istiyoruz." şeklinde konuştu.

Araçların muayeneye girmeden önce, sürücülerin dikkat etmesi gereken hususları da dile getiren Çenebaşı, sürücülere tavsiyelerde bulunarak, araçlarının sağlıklı bir şekilde muayeneden geçebilmesi için dikkat etmeleri gereken hususları belirtti.

Zenon far kullanımıyla da ilgili sorulamızı yanıtlayan Çenebaşı, aracın kendi tasarımında, standardizasyonunda olmayan "zenon" far tarzında parçaların araç muayenesi sırasında "kusur" olarak nitelendirildiğini vurguladı.

Güneşli Araç Muayene İstasyonu, İstasyon Amiri Erdinç Çenebaşı konuşmasının sonunda, araç muayenesi ücretleri konusunda da bilgilendirme yaptı.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik