ANNE EVİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

ANNE EVİ  İÇİN İLK ADIM  ATILDI

3 KATLI BİNA MELİKGAZİ YARDIM VAKFINA VERİLDİ

HABERİ İZLE

İlimiz hayırseverlerinden  Fevzi Mercan tarafından "Anne Evi" olarak yaptırılarak Erciyes Üniversitesi`ne  bağışlanan 3 katlı binanın işletme hakkı, imzalanan protokolle Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı`na devredildi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri gerek doğum sonrası, gerekse diğer tedaviler için emzikli çocuklarıyla birlikte hastanede kalmak zorunda kalan annelere büyük hizmet sunarak, 5 yıldızlı otel konforunda Anne Evi” inşa ettirdi.

Hayırsever desteği ile yapılan ve işletmesini Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın yürüteceği otel konforundaki Anne Evi'nin önümüzdeki günlerde faaliyete geçmesi hedefleniyor.

Erciyes Üniversitesi Senato Odasında düzenlenen protokol imza töreninde Erciyes Üniversitesi Rektörü ve işletmesini Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü bir araya gelerek  devir  protokolünü imza altına aldılar…

Rektör Keleştemur  imza törende yaptığı  değerlendirmede   Türkiye'de ilk defa böyle bir müstakil bina yapılıyor, Anne Evi” kapsamında. Benzer oluşumlar bazı yerlerde var sanıyorum ama bina içerisinde böyle müstakil olmayacak şekilde. Ama doğrusu bu şekilde bildiğim kadarıyla ilk defa oluyor. Bu sayın başbakanımızın yazın Üniversitemizi ziyaretlerinde eşi hanımefendiye de bundan bahsettik, duyunca çok heyecanlandı. Bu konuda çok takdirlerini bildirdi. Sayın Ahmet Hasyüncü'de bu konularda, uzun yıllardır ve benim rektörlüğüm süresinde hayırseverlik konusunda bize çok büyük katkıları oldu. Uzaktan gelen ekonomik durumu iyi olmayan hastaların yakınlarının kaldıkları üniversiteye taşındıkları her türlü ihtiyaçlarının karşılandığı bir mekan haline dönüştü. Böyle merkezlerin Kayseri'de kurulması, sosyal dayanışmanın bir sonucudur. Çünkü bunları resmi yollar ile yapmaya kalkarsanız belki çok uzun yıllar sürecek ve belki de yapamayacağınız kurumlardır. Sayın Hasyüncü'nün desteği ile çok kısa sürede tamamlamış oluyoruz. Kendisine teşekkür ediyorum.” İfadesini kullandı

İmzalanan protokolle  Anne Evi'nin  İşletmesini  üstlenen  Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasyüncü ise Böyle hayırlı bir hizmeti Cenab-ı Allah nasip ettiği için hamd ediyorum. Yıllar önce bu misafir haneyi Hisarcık'ta hizmete açtığımızda Türkiye'ye model oldu. Türkiye'deki birçok il, bunu kendi illerinde uygulamak için örnek aldı. Bu Hisarcık'taki yapmış olduğumuz ev 2009 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yılın ödülüne layık görüldü. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen hasta ve yakınlarının kaldığı bir misafirhanemiz. Ecdadımız her 80 km'de bir kervansaray kurmuş. Demek ki o günkü binekler ile ancak gülük 80 km insanlar yol kat edebiliyor. İnşallah bu Anne Evi”miz de Türkiye'de bir ilk olacak.” Diye konuştu.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”