ANLAMLI BULUYORUM

ANLAMLI BULUYORUM

İstihbaratın üzerine gidilmesini ‘anlamlı' buluyorum” MİT GÖREVLİLERİNİN İFADEYE ÇAĞRILMASI AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ELİTAŞ: "TÜRKİYE'NİN BEKASI İÇİN, TÜRKİYE'NİN BAŞINDAKİ TERÖR BELASIYLA UĞRAŞAN EN ÖNEMLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATIMIZIN ÜZERİN

- AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, MİT mensuplarının ifadesinin alınması için Başbakanlık'tan izin istenmesi ile ilgili olarak, "Türkiye'nin bekası için, Türkiye'nin başındaki terör belasıyla uğraşan en önemli istihbarat teşkilatımızın üzerine böylesine gidilmesinin biraz anlamlı olduğunu düşünüyorum. Gerekli şeyler herhalde yetkili kurumlar tarafından verilecektir" dedi.

Elitaş, TBMM'de gazetecilerin İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin MİT mensuplarını ifadeye çağırmasına ilişkin Başbakanlığa ilettiği taleple ilgili sorularını cevaplandırdı. Elitaş, iki hafta önce çıkardıkları MİT Kanunu'nda da zaten böyle bir şey bulunduğunu belirterek, "MİT mensupları veya herhangi bir kamu görevlisinin Başbakan tarafından görevlendirilmesi münasebetiyle eğer görevleriyle ilgili iddia edilen bir suç varsa, o konuda yargılamanın Başbakandan izin alınması sonucunu

doğruyordu. Bu konudaki Türkiye'nin bekası için, Türkiye'nin başındaki terör belasıyla uğraşan en önemli istihbarat teşkilatımızın üzerine böylesine gidilmesinin biraz anlamlı olduğunu düşünüyorum. Gerekli şeyler herhalde yetkili kurumlar tarafından verilecektir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin 'İfadeye çağıran savcı Türkiye'den kendisine yer beğensin' şeklinde bir açıklama yaptığının hatırlatılması üzerine ise Elitaş, "Muhalefetin ağzında fermuar yok, istediği gibi konuşuyor. Çünkü sorumluluk taşımadıklarından dolayı onlar her şeyi konuşabilirler ama muhalefet de biraz sorumluluk gerektirir" diye konuştu. 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”