ANAYURT`TA MODERN YOLLAR

ANAYURT`TA MODERN YOLLAR

Talas Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü yol yapım ve asfalt ekipleri bu yıl dur durak bilmeden çalışıyor. İlçenin dört bir tarafında kaldırım, bordür, kavşak, refüj, satih asfalt, sıcak asfalt ve alt yapı çalışmalarıyla göz dolduran hizmetler vatandaşların

Anayurt 4 ve 5. etap olarak bilinen Mevlana Mahallesi Mehmet Timuçin Caddesinde yol genişletme ve düzenlemenin ardından asfalt çalışmaları tamamlanarak 4 şeritli bulvar hizmete girdi.
Çalışmaların aynı zamanda Derevenk Vadisinde yapımına başlanılan viyadüke bağlanacak 30 metre genişliğinde ve 4 şeritli bulvar olarak hizmet vereceğini ifade eden Başkan Rifat Yıldırım, uzunluğu 2 kilometreyi bulan bu çalışmayla Mevlana mahallesinin geniş ve modern yollarla çevrildiğini söyledi. 10 yıl önce Talas girişindeki Atatürk Bulvarı dışında bölünmüş ve geniş yol bulunmadığını belirten Başkan Yıldırım, "bu gün hamdolsun ilçemizin her yerinde geniş, kaliteli ve modern bulvarlarla ulaşım hizmeti sağlıyoruz. Mevlana mahallemizin daha önceden mülkiyet üzerlerinden geçen ince kıvrımlı yolunu bugün, imar planlarına uygun geniş kaliteli bulvarlarla hizmete sunmuş olduk. 5. etaplarda gerçekleştirdiğimiz bu yolumuzun kodunu düzeltmek için yer yer 4 metre kırım ve 3 metre dolgu yaparak Anayurt ile Abdullah Gül Üniversitesi`ni birbirine bağlayacak olan Derevenk Vadisi`ndeki viyadüğün ana yolu haline getirdik."

Trafiğin burada çok yoğun olacağını ifade eden Başkan Yıldırım, "Bu yolumuz Talas`ın önemli ana caddelerinden birisi haline geldi. Yeni hizmete giren asfalt plenti, modern iş makineleri ve eğitimli personelimizle artık bize yol dayanmıyor. Alt yapı hizmetini tamamladığımız tüm caddelerimiz bir anda asfaltla buluşuyor. Asfaltta ve yol yapımında çağ atladık. Mevlana mahallemizin birçok bölgesinde trafiği yavaşlatmak için kavşaklara kilit parke döşerken, yapılaşmanın henüz tamamlanmadığı yeni açılan yollarda satih asfalt ve her türlü alt yapısı tamamlanan yollarımıza da sıcak asfalt seriyoruz. Talas tarihinin en önemli hizmetini bu dönemde almaktadır. Bu çalışmalarımız sırasında desteklerin hiçbir zaman esirgemeyen başta Büyükşehir belediyemiz olmak üzere alt yapı hizmetlerini en kaliteli bir şekilde tamamlayan KASKİ, KECETAŞ, Telekom, Mobese ve Kayseri Gaz’a teşekkür ediyoruz. Bu hizmetleri sunan ve titiz çalışma yapan Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Başkan Yıldırım, sürücüleri çalışmaların ardından modern yapıya kavuşan geniş yolda sürat yapmamaları konusunda uyararak sözlerini tamamladı.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik