ANADOLU YAYIN PLATFORMU, ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

ANADOLU YAYIN PLATFORMU, ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Kontv Ankara Temsilcisi Sinan Burhan`ın başkanlığını yürüttüğü Anadolu Yayın Platformu yönetimi yerel kanalların sorunlarının çözümü için bir dizi ziyarette bulundu.

Anadolu Yayın Platformu yönetim kurulu ilk önce Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun`u ziyaret etti. Ziyaret esnasında en önemli gelişme RTÜK`ün almış olduğu lisans ücreti ve ödeme takvimine ilişkindi. Plaftorm Başkanı Sinan Burhan, 220 bin TL`lik ödemenin yüksek olduğunu belirterek, ``Lisans ücretleri düşürülmelidir. Eğer bu ücretler düşürülmezse bile bu ödeme 10 yıla yayılmalıdır. Şu anki durum 6 ayda 220 bin TL istenmektedir. O nedenle bu kadar kısa süre içerisinde bu rakamlar ödenemez. Bu yüzden ödeme 10 yıl içinde ve yıllık yapılmalıdır`` önerisinde bulundu. Burhan`ın bu önerisine RTÜK Başkanı Davut Dursun destek verdi ve Meclis`te kanunla bir değişiklik yapılabileceğini belirtti.
ELİTAŞ: ``YEREL KANALLARA RESMİ İLAN VERİLEBİLİR``
RTÜK Başkanı Davut Dursun`un ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile de görüşen platform yöneticileri, Mustafa Elitaş`tan lisans ücretlerinin düşürülmesi ve 10 yıla yayılmasına ilişkin söz aldılar. Elitaş, ayrıca resmi ilanların yerel kanallara da verilebileceğini söyledi.
TÜARKSAT GENEL MÜDÜRÜ ENSAR GÜL: ``YEREL KANALLANI UYDUYA ÇIKARACAĞIZ``
Anadolu Yayın Platformu yöneticilerini kabul eden TÜRKSAT Başkanı Prof. Dr. Ensar Gül, yerel kanalların tamamının uyduya çıkması için gerekli desteği vereceklerini belirterek, ``Bizim yerel kanalları uyduya çıkartabilmemiz için Radyo Televizyon Üst Kurulu`ndan Lisans almaları gerekir`` diye konuştu. Ensar Gül, Türkiye dışından alınan lisanları RTÜK`ün kabul etmediğini de belirterek, ``O nedenle lisanlar Türkiye`den olmalıdır`` dedi.
KURTULMUŞ: ``YEREL MEDYA, DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR``
Platform üyeleri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş`u da ziyaret ettiler. Kurtulmuş, yerel medyanın demokrasinin teminatı olduğunu söyleyerek, ``Bizler, AK Parti Hükümeti olarak her daim yerel medyanın yanında yer alacağız`` ifadelerini kullandı.



19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor