ANADOLU SAKATLAR DERNEĞİ BAŞKANI OSMAN KILIÇ:

ANADOLU SAKATLAR DERNEĞİ BAŞKANI OSMAN KILIÇ:

?VATANDAŞLARIMIZ PARAVAN OLAN VE ENGELLİLER İÇİN PARA TOPLAYANLARA DİKKAT ETSİNLER?


Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç vatandaşlardan engelliler adına para toplayan kişilere dikkat edilmesini isteyerek, ?Engelliler konusunda vatandaşlarımızda sıkıntı yok, artık biz toplumla eşleştik. Aynı yerlerde oturabiliyoruz. Ama vatandaşlarımızdan paravan olan engelliler adına para toplayan kişilere dikkat etmelerini istiyoruz? dedi.
Derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler veren Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç; ?Bugüne kadar yirmiye yakın on tanesi Avrupa Birliği on tanesi yerel projeyle engellileri en üst seviyede istihdam etmeyi başarmıştır. Kayseri´de diğer illere göre yüzde 80 istihdam konum itibariyle daha fazla hayata geçmiştir. Bu bizim yaptığımız kurslar, projeler neticesinde en iyi eğitimi alarak engelli arkadaşlarımızı hayata tutundurma en üst seviyede görülmüştür. Derneğimiz, kurslarla, yardımlarla, eğitim merkeziyle hareket etmektedir. Bugüne kadar binlerce engellimizin sandalye, koltuk değneği gibi ihtiyaçlarını tamamladık? diye konuştu. Paravan olarak bazı şirketlerin kurulduğunu ve engelliler adına para topladıklarını vurgulayan Kılıç, ?Bazı dernekler paravan şirket kurup engelliler için kapı kapı dolaşıp para topluyorlar, kitap satarak engellilerin adını kullanarak vatandaşlardan para istiyorlar. Halkımızdan bu insanlara itimat etmemelerini ve paralarını kaptırmamalarını rica ediyoruz. 2009 yılında başladığımız sosyal projemizin de yüzde 30´u şuanda bitmiş durumdadır. Projemizi inşallah 2020 yılında tamamlayacağız? şeklinde konuştu.
Yeni kurulan hükümetten engelli vatandaşları unutmamalarını istediklerini belirten Kılıç, ?Engellileri sadece 3 Aralık´ta, 16 Mayıs´ta tanımalarını değil biz de bu ülkenin bir vatandaşı olarak engelli camialarının da projelerinin hızlı bir şekilde yürümesi için taslak hazırlamalarını, bütçe hazırlamalarını ve harekete geçmelerini istiyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarına büyük görevler düşmektedir. Park ve bahçeleri yaparken, yolları yaparken, apartmanlarda, alışveriş merkezilerinde engelliler dikkate alınmalıdır. Buralara ulaşılabilirlik sağlanmalıdır. Engelliler konusunda vatandaşlarımızda sıkıntı yok, artık biz toplumla eşleştik. Aynı yerlerde oturabiliyoruz. Bir sıkıntımız yok. Ama vatandaşlarımızdan paravan olan engelliler adına para toplayan kişilere dikkat etmelerini istiyoruz? dedi.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti