ANADOLU SAKATLAR DER. GEN. BAŞK. KILIÇ

ANADOLU SAKATLAR DER. GEN. BAŞK. KILIÇ

TOPLUM ENGELLİ´YE ACIYARAK BAKMAKTAN VAZ GEÇMELİ

Günümüz Türkiye´sinde engellilerin toplumla bütünleşme yönünde yoğun sorunlar yaşadığına dikkat çeken Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılıç; Engellilere acıyarak bakmanın yanlış bir anlayış olacağına vurgu yaparak ?Engellilere hizmet götüren kamu ve özel sektör ile sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi gerekir? değerlendirmesinde bulundu?
Sözlerinin başında ilimiz sakinlerinin sabır ve sükûnetli bir şekilde ramazan geçirmeleri için dikkatli olmaları konusunda uyaran Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılıç haber ekibimize yaptığı değerlendirmede ? Kayseri´ nin birçok yerinde yol yapım çalışmaları var. İnşallah en kısa zamanda yol yapım çalışmaları yerini bulacaktır. Bu yol yapım çalışmaları sürerken de trafikteki sürücülerin engelli kalmaması için daha dikkatli daha sabırlı olmaları ve bizim gibi engelli olmayarak huzur içinde ramazan geçirmelerini diliyorum. Özellikle ?ne olacak hesabını´ bırakıp, her adımda yanı karşıdan karşıya geçerken, trafikte kurallara dikkat edildiğinde inanıyorum ki ben en az kazayla atlatacağız. Halkımızdan isteğim Ramazan Ayı içerisinde engelliye biraz daha öncelik verilerek onların manevi olarak sevgi, saygıyla ve hürmetle hareket etmelerini rica ediyorum? şeklinde konuştu.
Osman Kılıç, toplumumuzun ?Engelli´yi gördüğünde hep ?Acıma´ duygusuyla yaklaştığını belirterek, ? Toplum engelliye biraz acıma duygusuyla bakıyor örneğin; trafikte bir engelli tekerlekli sandalye ile karşıdan karşıya geçerken sağlıklı birey bunu gördüğünde ? ay yazık´, ?görüyonmu´ şeklinde ifadeler kullanıyorlar. Bence bunlar çok yanlıştır. Bu gibi tutumlar engelli kardeşlerimizi üzüyor. Bazıları ise bu engelli kardeşlerimize para vermeye çalışıyorlar. Veya farklı yardım etmeye kalkıyorlar. Engelli kardeşlerimiz de toplumun bireyidir. Sağlıklı bireyler gibi çalışıp yaşıyorlar. Engelli kardeşlerimize yardım edilecekse derneğimize gelerek, yardım yapabilirler. Ama engellilere toplumun ?acıyarak´, ?hissederek´ yaklaşmamalarını rica ediyorum? dedi.
Kılıç, vatandaşımız bir engelliye gördüğünde yapması gerekenleri şu şekilde sıraladı... ?Sağlıklı birey bir engelliyi gördüğünde ?merhaba arkadaşım nasılsın iyi misin? Gibi sorularla karşılarlarsa inanıyorum ki engelli kardeşlerimiz de memnun daha samimi daha sıcak olacakdır. Ama ?acıyarak´ hareket edilirse hem manevi olarak üzüntü yaşar hem de engellinin bir kez daha kendi anısını yaşatmasına neden olur. Hepimiz engelli adayıyız. Özellikle Ramazan Ayında halkımız çok sabırsızca trafikte araç kullanıp sağlığıyla oynuyor. Her sağlam birey 6 ayda bir tedavisini yaptırarak sabırla hayatını sürdürmesi gerekiyor. Herkes bir engelli adayıdır bunu da aklından kimse çıkartmasın. Sağlam bireylerin bunu öğrenip engelsiz bir hayat yaşamaları için de mücadele ediyoruz? ifadelerini kullandı.
Kılıç sözlerinin sonunda ?Sonuç olarak, engellilik kavramı etiketlenmelerle, önyargılarla ayrımcılıklarla, aşağılanmalarla toplumsal dışlanmaları en aza indirgemeli ve fırsat eşitliği yaratılmalı, engellilerle dayanışma duygusu geliştirmeliyiz. Toplum olarak bunu başardığımızda engelli yurttaşlarımızın sorunlarını çözmede ve onları anlamada başarılı oluruz? ifadesini kullandı...
Özel HABER: Mevlüt Y. NACAK



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti