AMERİKALI ÖĞRENCİLERDEN HACILAR’A AMFİTİYATRO

AMERİKALI ÖĞRENCİLERDEN HACILAR’A AMFİTİYATRO

Kayseri’de ilk defa Hacılar Belediyesi ve Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje ile “Beraber yaşamak sureti ile dostluk ve arkadaşlık ilişkilerini beraber öğrenmek” prensibi çerçevesinde gençlerin dünya

40 ülkede faaliyet gösteren The Experiment in International Living Türkiye Ofisi tarafından UNESCO’nun istişaresinde, eğitici ve öğretici programlarıyla, din-dil-ırk ayırımı gözetmeksizin, politika ve kar amaçları gütmeden hazırlanan programın temeli “Bu amaç doğrultusunda muhtelif dış ülkede yapılan lisan ve kültür programları yanı sıra, Türk aile hayatını etüt etmek ve adetleri yaşayarak görmek amacı ile yurt dışından gelen 10 öğrenci geleneksel Türk misafirperverliği çerçevesinde Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi (BASAL) öğrencilerinin aileleri tarafından ağırlandı.

 

Proje kapsamında Amerika’dan gelen öğrenciler, Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi bahçesinde Anfitiyatro ve Bahçe Satrancı projesini hayata geçirdi. Bir hafta süreyle okul bahçesinde çalışma gerçekleştiren öğrenciler Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem’i makamında ziyaret etti.

 

Ziyarette The Experiment Türk grup lideri Volkan İncekara proje hakkında Başkan Herdem’e bilgiler verdi. İncekara, Amfitiyatro ve Satranç projesini 9 Temmuz tarihinden itibaren yapımına başladıklarını belirterek, “Her gün özenle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Ortaya çok güzel bahçe satrancı ve etrafına amfitiyatro şeklinde Anadolu Lisesi öğrencilerinin beraberce vakit geçirebileceği bir eser ortaya çıktı. İnşallah en kısa zamanda sona erdireceğiz” dedi.

 

Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Tuzcuoğlu ise konuşmasına desteklerini esirgemeyen Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem’e teşekkür ederek başladı. Tuzcuoğlu, “Bu projede Hacılar Belediyesi ile birlikte çalıştık. Bizim okulumuzun çevre düzenlemesi anlamında eksikliklerimiz vardı. Böyle bir projeyle bunu gidermeye çalıştık. Aynı zamanda bu proje öğrencilerimiz içinde iyi bir uygulama oldu. Okulumuz için, Hacılar için ve Kayseri için ilk olan bir proje. Öğrencilerimizi yabancı dil öğrenme ve farklı kültürleri tanıma konusunda teşvik etti. Bundan sonra da amacımız daha iyi projelere imza atmak olacaktır” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra konuşan Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hacılar’da Amerika’dan gelen öğrencilerimizi ağırlamak bizim için çok büyük bir onurdur. UNESCO kontrolünde Kültür Değişim programında bu yaz ki çalışmanız için Türkiye’ye seçtiğiniz için ayrıca Kayseri’ye seçtiğiniz ayrıca Hacılar’ı seçtiğiniz için teşekkür ederim. Anadolu Lisesi müdürümüz böyle bir teklif ile geldiğinde Kültür değişim projesi olduğunu söyledi. Proje kapsamında gelen öğrenciler, okul öğrencilerinin ailelerinde kalacağını, Türkiye’nin, Kayseri’nin ve Hacılar’ın kültürünü öğreneceklerini söyledi. Bizde böyle bir projeye her türlü desteği vermeye hazır olacağımızı söyledik ve ortaya da çok güzel bir eser çıktı. Ben sizlere teşekkür ediyorum. Güzel bir amfitiyatro yaptınız, güzel bir bahçe satrancı yaptınız. Lisemize ve ilçemize ayrı bir renk kattınız. İnşallah kaldığınız ailelerden memnun ayrılıyorsunuzdur, sizi memnun ettiğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

 

The Experiment Amerika grup lideri Matthew Chandler ise kendileri ile ilgilendikleri için emeği geçen herkese teşekkür etti. Chandler, “Experiment şirketini bu yıl 80. yılını kutluyor. Çok gururluyuz ve şuan Türkiye’deyiz. Experiment’in kurucusu Dr. D. Watt Türkiye ayağını şu şekilde başlattı. Dr. Watt’da Türkiye’de bulundu ve o tarihten itibaren Türkiye’de Experiment’in bir parçası haline geldi. 10 yıldır Experiment’in çalışanıyım, bu zaman içerisinde her yaz başka ülkelere gittim. Türkiye ve Hacılar şimdiye kadar yaşadığım yaz tecrübeleri arasında hiçbir ülkeyle karşılaştıramam. Buradaki misafirperverliği, aile sıcaklığını hiçbir yerde yaşamadım” dedi.

 

Öğrenciler adına da görüş bildiren Hannah Pasternak, Mark Bhaskar ve Kabbas Azhar’da ilk defa böyle bir tecrübe yaşadıklarını, gelmeden önce çekincelerinin olduğunu ancak geldikten sonra Kayseri’ye ve Hacılar’a hayran kaldıklarını söyledi.

 

Konuşmaların ardından Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, öğrencilere ve öğrenci liderlerine el dokuması kilim hediye etti.  

 



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü