AMASYA ŞEKER´DEN

AMASYA ŞEKER´DEN

KAYSERİ ŞEKER´E ZİYARET?

Amasya Şeker´den Kayseri Şeker´e, Şeker Sektörünün geleceği ve Sektörel konularda görüş alış verişinde bulunmak üzere ziyaret gerçekleştirildi? Ziyaret esnasında konuşan Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin uysal; ?Tarımla ilgili idarecilerin çoğalması gerekiyor? değerlendirmesinde bulundu?
Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, Başkan Vekili Adnan Öksüz, Amasya Şeker Fabrikası Genel Müdürü Hasan Çapraz´dan oluşan Amasya Şeker heyeti ile Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli ve diğer yöneticilerin de hazır bulunduğu görüşmelerin Şeker sektörünün geleceği açısından önemli olduğu açıklandı.
Ziyaret esnasında konuşan Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal ? Bizlerde aynı Kayseri Şekerde olduğu gibi yaklaşık 5 yıldır Amasya Şekerde yöneticiyiz. Durumlarımız aşağı yukarı aynıydı. Aynı Kayseri Şekerde olduğu gibi ,Amasya şekerimizde sektörde belli bir değere ulaştı. Ama devlete ait kurum kuruluşlardaki ziyaretlerde,ama özel şirketlere ait fabrikalardaki bu ziyaretlerde sektörel bazda karşılıklı yapmış olduğumuz fikir alış verişlerinde bir yerlere getirildi. İnşallah bunun Türkiye´deki Şeker Fabrikalarına geneline sirayet etmesini bekliyoruz.Bu sektörün Hastalıklarının bir an evvel tedavi edilmesi noktasında karşılıklı olarak bu tür ziyaretlerimiz oluyor, Ben bu noktada Sayın Kooperatif ve Fabrika Sorumlusu Yönetim kurulu Başkanımıza ve Genel müdürümüze teşekkür ediyorum. Bizlere vakit ayırdılar. İnşallah Çiftçilerimizin dilediği gibi işlerin yürümesine katkı sağlamış oluruz. Bizim kendi bölgemizde bu yıl kotamız 57.000 den 63.000 e çıkarıldı kotamız kurum tarafından ama ne yazık ki bunu bile tedarikte zorlanıyoruz. Sebebi de şuan ki devlete ait şeker fabrikalarının dolaylı yoldan çiftçimize yapmış olduğu uygulamalardır.Bunlar tamamen Türkiye Şeker Fabrikalarının Özelleştirmeleri ile ilgilidir. Yeni Bakanımız bu sorunları çözecek diye umut ediyoruz. Ama sorun var ,Tarımla ilgili idarecilerin çoğalması gerekiyor? değerlendirmesinde bulundu?
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da konuşmasında; ? Amasya Şeker Fabrikasının Çok saygı değer Yönetim kurulu başkanı ,yönetim kurulu başkan vekili ve genel müdürü ziyaretimize geldiler. Kayseri Şeker Fabrikasına kendilerine hoş geldiniz diyorum. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Amasya Şeker Fabrikası, aynı Kayseri Şeker Fabrikası gibi Kooperatif kuruluşu olan bir şeker fabrikası ve çiftçiyle içli dışlı olan şeker fabrikalarımızdan bir tanesidir .Amasya ile bizim oldukça fazla ortak bir yönümüz var ve bu çerçevede çalışmalarımızda da birbirimizden yararlanacağımız, faydalanacağımız hususlar var. Bu ziyaret vesilesiyle uygulamalar konusunda istişarelerde ve aynı zamanda şeker sektörünün geleceği konusunda değerlendirmelerde bulunuyoruz. Karşılıklı olarak oldukça yararlı bir görüşme olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarımıza bu nazik davranışlarından dolayı tekrar teşekkür ediyor? diye konuştu ..


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor