ALTIN FİYATLARINDAKİ HIZLI DÜŞÜŞ

ALTIN FİYATLARINDAKİ HIZLI DÜŞÜŞ

KAZANCILAR ÇARŞISINA YANSIDI MI ?

  Dolar kuru ve altın fiyatlarındaki düşüş hafta sonu da devam etti . Dolar 2.63 lira seviyesinden işlem görürken, gram altın fiyatı 3.5 ayın en düşük seviyesi 98.25 liraya geriledi. Peki bu düşüş ilimizin altın ve döviz işlemlerinin en yoğun yapıldığı ?Kazancılar Çarşısı´ na yansıdı mı? Haber ekibimiz siler için Kazancılar Çarşısında altın ve doların izini sürdü?
Dolardaki düşüş altın fiyatlarına da yansıdı. Gram altın fiyatı 3.5 ayın ardından ilk kez 98 lira seviyelerine geldi. Çeyrek altın fiyatı ise 162 lira.
Altın fiyatlarında yaşanan düşüşü ve yatırım aracım olarak altının geleceğini haber ekibimize değerlendiren Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy ?Altın fiyatları son 5 yılın en düşük fiyatlarına gerilemiş durumda. 2011´de zirve yapan altın ons fiyatı şuanda 1100 ? 1080 civarında oynuyor. Şu anda düşük olmasının sebeplerinden bir tanesi, Amerika´dan gelen veriler. Dünyadaki jeopolitik siyasi risklerin ortadan kalkması gibi güvenli liman olarak gözüken altının talep görmemsinden kaynaklanan bir düşüş yaşıyor. Dünyada yaşanan olumlu olaylar altına şuan için etki ediyor. Şuan için bu fiyatlara altının alınabilir fiyatlar olarak nitelendiriyoruz. Altın güvenli liman özelliğini hala kaybetmiş değil Gurbetçinin ve düğün sezonunun olduğundan dolayı da ziynet altınlarına bir talep var. talepten dolayı küçük altında 3-4 lira kadar bir prim oluyor yani talep oluyor. Ama düğün sezonu bittikten sonra bu normale dönecektir. Lakin şuan için altının şuanki fiyatları yatırım yapılabilir fiyatıdır, altının bundan daha düşeceğini düşünmüyoruz.? İfadesini kullandı?
Kazancılar Çarşısı´nın bir diğer gediklisi Sarraf Şaban Zıkkavun ise değerlendirmesinde ?Altın piyasasında dünya çevresine baktığımızda ons fiyatında bir gerileme oldu, şuanda Türkiye´ye yansımıyor çünkü Türkiye´de dolar fiyatlarının yükselmesiyle birlikte hemen hemen sabit kalıyor diyebiliriz. 104 liradan aşağı yukarı 95 liraya kadar düşmüştü. Son günlerde Türkiye´deki sıkıntılardan dolayı 97,50 liraya kadar yükseldi. Düğün mevsiminden dolayı küçük altında sıkıntı var gibi gözükse de ilimizde böyle bir durum yok. Her zaman için elimizde küçük altın var. 3 sene kadar önce böyle bir sıkıntı yaşanmıştı ama şimdi bunun tedbirini aldık. Dün 162 lira olan küçük altın bugün 165 liradan nüşterimize satıyoruz. Altın fiyatlarının bundan daha fazla düşeceğini zannetmiyorum. Çünkü dünya karışıyor, karıştıkça kağıtlardaki güvensizlik devam edecek altın en güvenli liman olduğundan insanlar altına doğru yönelecek diye düşünüyorum.?
HABER : C.USTEN / E.KİPMAN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları