ALIŞVERİŞTE ´PARALI POŞET´ DÖNEMİ

ALIŞVERİŞTE ´PARALI POŞET´ DÖNEMİ

TARTIŞMALARLA BAŞLADI

Yeni yılın ilk günü itibariyle alışverişte ´paralı poşet´ dönemi başladı. Manav, ekmek ve şarküteri reyonlarında poşet ücretsiz olacak. Ancak kasadan alınan üzeri  logolu poşetler 25 krş´den ücretlendirilerek müşteriye verilecek. Uygulama kamuoyunda özellikle sosyal medya da tartışmalara neden olurken marketler  poşeti  ücretli olarak  vermeye başladı.

Yeni yılın ilk günü itibariyle alışverişte ´paralı poşet´ dönemi başladı. Plastik alışveriş poşetleri yılın ilk saatleri itibariyle en az 25 kuruşa satılmaya başladı.

Poşet satışı alışveriş fişinde de yer alacak. Yeni üretilen tüm poşetler barkotlu olacak. Ancak firmalara ellerindeki barkotsuz poşetleri kullanabilmeleri için 31 Mart´a kadar süre tanındı. Manav, ekmek ve şarküteri reyonları ürünlerin direk içine konulduğu logosuz ince poşetlerin dışında tüm poşetler para ile satılacak.

Dün itibarı ile itibariyle marketlerde ekmek, sebze, meyve, peynir, zeytin, hayvansal gıda gibi açıkta satılan gıdaların hijyenini korumak amacıyla kullanılan çift kat kalınlığı 15 mikron ve altında olan, 500x350 milimetreden küçük poşetler ise ücretsiz olmaya devam edecek. Ayrıca; tekstil alışverişlerinde verilen çok kullanımlık poşetler, petshoplardaki canlı sucul hayvan satışında ve bazı bitkilerin satışında kullanılan sapsız poşetler, kuru temizleme, lostra ve benzeri iş yerleri gibi sadece hizmet verilen fakat ürün satışı gerçekleştirmeyen yerlerde verilen poşetler, kargo poşetleri ile gümrüksüz mağazalarda kullanılan uzaktan satışlar dahil ücretsiz olmaya devam edecek.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”