ALİ RIZA ÖNDER ANKARA’DA ANILDI

ALİ RIZA ÖNDER ANKARA’DA ANILDI

KAYSERİ BASIN TARİHİ’NİN YAZARI, HUKUKÇU VE HALK BİLİMCİSİ ALİ RIZA ÖNDER ANKARA’DA ANILDI

Kayseri Basın Tarihi’nin yazarı, hukukçu, halk bilimci, şair Ali Rıza Önder Türk Dil Kurumu tarafından düzenlenen bir program çerçevesinde anıldı. Programda bir konuşma yapan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, “Önümüzdeki yıl hayata geçireceğimiz basın müzesinde şehrimizde ilk gazeteyi çıkartan Yunus Bekir ve Basın Tarihi’nin yazarı yeğeni Ali Rıza Önder için özel bir bölüm ayıracağız” ifadesini kullandı.

Kayseri’de ilk gazeteyi çıkartan Yunus Bekir’in yeğeni ve Kayseri Basın Tarihi’nin yazarı Ali Rıza önder doğumunun 101. ölümünün 25. yılında yıllarca üyeliğini yaptığı Türk Dil Kurumu’nun ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenen bir programla anıldı.

‘Yaşayan Anadolu Efsaneleri’nden Yasa Dili Sözlüğü’ne Ali Rıza Önder’i Anma Toplantısı’nın açılış konuşmasını Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin yaptı. Gülsevin, Ali Rıza Önder’in hukukçu olmasına rağmen, 1960 ‘da Türk Dil Kurumu Üyeliği, 1966’da TDK Onur Üyeliği yaptığı ve yıllarca görev yaptığı bölgelerde Türk Dili’nin, ağıtların, masalların, efsanelerin, sözcüklerin derlenmesine çok büyük katkılar verdiğini ifade etti.

Ali Rıza Önder’in doğumunun 101.ölümünün de 25. yılı dolayısıyla düzenlenen panelin oturum başkanlığını Önder’in damadı da olan Prof. Dr. Cengiz Ertem yaptı. Panelde Önder’in kızı Prof. Dr. Tuna Ertem, Prof. Dr. Mustafa Argunşah, Prof. Dr. Bayram Durbilmez ve Araştırmacı Havva Kaygusuz birer konuşma yaptılar. Panelden sonra Yargıtay 18. Ceza Dairesi Üyesi Necip Topuz, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Halk bilimci, folklörcü İrfan Ünver Nasrattınoğlu, Halk Ozanı Selahattin Dündar, Folklor Araştırma Kurumu Başkanı Nail Tan, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya ve Önder’in hemşerisi Turanlı Şaban Aksoy kısa birer konuşma yaptılar.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, önümüzdeki yıl hizmete girecek olan ‘Basın Müzesi’nde Yunus Bekir ve yeğeni Ali Rıza Önder’e özel bir bölüm ayrılacağın belirtti. Altınkaya, ‘2020 yılında Ali Rıza Bey’in Kayseri Basın Tarihi’nin ilk 50 yılıyla ilgili kitabına ilave olara Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi’ndeki hocalarımızla 110 yıllık basın tarihini kapsayan bir kitap yayını da yapılacağını’ da sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”