ALİ ATEŞ: "KIŞ LASTİĞİNİN ÖNEMİNİN FARKINA VARILMALI"

ALİ ATEŞ:

Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş, yaptığı açıklamada sürücüler, kış lastiklerini takmaları gerektiğini ifade etti.

Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş, sürücülerin kış aylarında dikkatli olması gerektiğini söyledi. Kış aylarında kar lastiğinin takılması gerektiğinin altını çizen Ateş, "Kış mevsimine girmemiz nedeniyle trafik konusunda çok hassas davranmamız, tedbirli hareket etmemiz gerekiyor. Kışa göre de kendimizi hazırlamak zorundayız. Trafik kazalarının artış nedenlerinin başında dikkatsizlik, tedbirsizlik ve araçtan kaynaklı hatalar olarak gösteriliyor” şeklinde konuştu.
Kazaların önlenmesi için bazı temel tedbirlerin olduğunu söyleyen Ateş, “Uykusuz, yorgun araç kullanmamalıyız. Aracın kışa göre bakımını mutlaka yaptırmalıyız. Kış lastiği konusuna çok dikkat etmemiz gerekir. Bugüne kadar kış lastiğinin üzerinde durulmadı” ifadelerinde bulundu.
Kış aylarında artış gösteren kazaların yaz lastiklerinin kullanılmasından kaynaklandığını belirten Ateş, “Kazaları araştırdığımız da araçtan doğan, buzlanmadan doğan elim trafik kazaları olmaktadır. Bunların önüne geçilmesi için aracın bakımını yapmamız gerekir. Kış lastiğinin öneminin farkına vararak, bu tedbirleri alarak, kar lastiklerinin takılmasının zorunlu hale getirilmesi gerekir, çünkü kazaların oluşunda lastiklerin yazlık oluşu büyük etken oluşturmaktadır” diye konuştu.

 



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti