AKSOY: KADİR GECESİ MANEVİ ÖDÜLDÜR

AKSOY: KADİR GECESİ MANEVİ ÖDÜLDÜR

AKSOY: 1919 MİLLİ RUH VE ŞUURU GENÇLİĞE KAZANDIRILMALIDIR

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Aksoy mesajında, Kur-an'ı Kerim'in indirilmeye başlandığı bu önemli gecenin tövbe ve bağışlanmak için oldukça büyük bir kıymete sahip olduğunu belirterek, ibadetlerin kabulünü diledi.

Kadir Gecesi'nin Müslümanlara bir kurtuluş vesilesi kılındığını ifade eden Aksoy: "Ramazan ayını ibadetlerle en iyi ve verimli şekilde icra ettik. Ramazan ayı geride kalırken, bu ayın en önemli günlerinden birisi olan Kadir Gecesi de bizlere manevi bir ödül niteliği taşıyor. Birlik ve beraberlik köprülerinin kurulduğu Ramazan ayında bu duyguların zirveye ulaştığı mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Müslüman coğrafyasında ve dünya üzerinde barış ve huzurun temin edildiğive gönüllerimizin temizlendiği, günahlardan arınılan Kadir Gecesi'nde gönül bağlarının sağlamlaştırılmasının önemini bir kez daha belirtmek istiyorum. Kur'an-ı Kerim'in nazil olmaya başladığı, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin feyz ve bereketinden en güzel biçimde nasiplenebilme duasıyla, tüm halkımızın bu müstesna gecesini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum." İfadelerine yer verdi. Aksoy, Kadir Gecesi’nin bayramın da müjdecisi olduğunu belirterek, yaklaşan bayramın huzur, güzellik ve sağlık getirmesini diledi.

AKSOY: 1919 MİLLİ RUH VE ŞUURU GENÇLİĞE KAZANDIRILMALIDIR

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy,19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkışı millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutları canlandıran, kaderimizi değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir adım olduğunu belirten Başkan Aksoy mesajında: "19 Mayıs 1919 yılı, Türk Milleti’nin hak ve hukukunu ayaklar altına alma cüretini gösteren emperyal mihraklara ve dönemin sömürgeci güçlerince dayatılan bir geleceği reddederek 'Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına' inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetle sonuçlanacak bağımsızlık mücadelesine başladığı gündür” ifadelerine yer verdi.

19 Mayıs 1919'da başlayan sürecin ilham alınması gereken bir mücadele ve gurur kaynağı olduğunu ifade eden Aksoy: “En az dün kadar bugün de, lazım olan aynı ruh ve şuurun gençliğe kazandırılması milli geleceğimiz açısından hayati derecede önemlidir. Yüreği millet sevgisiyle dolu, şahsiyetli, ülkesine, ailesine ve kendisine karşı sorumluluklarının bilincinde olan ve yüksek idealleri hedeflemiş gençliğin yetişmesi halinde aziz Cumhuriyetimiz güvenceye kavuşabilecektir. Bu itibarla, Cumhuriyetimizi emanet ettiğimiz gençliğin bizden daha iyi ve daha sorumlu yetişmesi, hepimiz için vazgeçilmez bir milli görev, aynı zamanda vatan borcudur. Vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna kurtuluş mücadelesinin başladığı bu anlamlı günün yıldönümünde, büyük Türk Milleti’nin ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin bayramını kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucu Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve kurucu kahramanları ve aziz şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı