Akşener Parti Kuruyor

Akşener Parti Kuruyor

1 Kasım genel seçimleri sonrasında MHP´de kongre mücadelesi başlatan muhalif isimlerden meral Akşener bugün görülecek davanın sonucuna göre partisini kuracak

 Akşener´in sonbaharda kamuoyunun karşısına yeni bir parti ile çıkmamsı bekleniyor. Yeni partinin kurucuları arasında Mustafa Öztürk ve İbrahim Sungur´un da olması beklenirken, Kayseri il başkanlığına ise Orhan Köksal´ın getirileceği söyleniyor.

TBMM eski başkanvekili Meral Akşener partisini kuruyor?1 Kasım genel seçimleri sonrasında Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan´la birlikte MHP´de olağanüstü kongre mücadelesi başlatan Akşener yıllarca milletvekilliği yaptığı partisinden ihraç edilmişti.
Muhaliflerin 19 Haziran 2016´da yaptığı olağanüstü kongre mahkemelik olmuştu. Olağanüstü kongrenin meşruluğu ile ilgili bugün Ankara´da görülecek davanın sonucuna göre Meral Akşener yeni bir yol haritası çizecek.
MHP Disiplin Kurulu Meral Akşener´le birlikte genel başkanlık yarışına giren Sinan Oğan ve Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ´ı da ihraç etmişti. Özdağ ile birlikte siyaset yapan Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu´da ihraç edilen isimler arasındaydı.
Bugün Ankara´da görülecek davadan bir şey çıkmayacağını bilen Akşener ve kurmayları sonbaharda ilan edecekleri parti için adeta düğmeye bastılar.
Hafta sonu Bursa´da bir iftar yemeğine katılan Meral Akşener yeni partinin sinyalini verdi. Akşener ?Konuyu müzakere ettiğimiz binlerce arkadaşımızdan % 90´ı yeni bir oluşumdan yana´ yorumunu yaptı.
Akşener´e yakın çevreler de önümüzdeki ekim-kasım aylarında yeni partinin devreye gireceğini söylüyor. Akşener´in genel başkanlığına getirileceği yeni partiye genel başkanlık mücadelesi verdikleri Ümit Özdağ ve Sinan Oğan´ın katılıp katılmayacakları bilinmiyor. Akşener şuanda kendisiyle birlikte hareket eden MHP´den kopmuş iki bağımsız milletvekili ile Meclis´te de temsil edilecek.Yeni parti ile birlikte MHP içerisindeki bazı milletvekillerinin de saf değiştirebileceği söyleniyor.
Öte yandan kurulacak yeni partide Kayseri ağırlığı hissedilecek.MHP tabanının güçlü olduğu illerden biri olan yeni partide muhalif hareketin ve ülkücü hareketin önemli isimlerinden biri olan Mustafa Öztürk ve ülkücü iş adamı İbrahim Sungur´un ?kurucu´ olması bekleniyor?Yeni partinin kurucu il başkanlığına ise geçmişte MHP yönetimlerinde de görev yapan Orhan Köksal´ın getirilmesi bekleniyor.
Yeni partinin kuruluş aşamasında daha az ismin MHP´den istifası için MHP teşkilatlarınında bir seferberlik başlatması bekleniyor.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı