AK PARTİ ADAY ADAYI ÖZHASEKİ :

AK PARTİ ADAY  ADAYI  ÖZHASEKİ :

OYLARA DEĞİL, GÖNÜLLERE VE DUALARA TALİP OLDUM”

HABERİ İZLE

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki, 7 Haziran seçimleri öncesinde muhalefetin iktidarı hedeflemediğini belirtti. Muhalefetin hedefinin muhalif kalmak olduğunu belirten Özhaseki, Bu nedenle AK Parti'nin kaderi Türkiye'nin kaderi olmuştur” değerlendirmesinde  bulundu…

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki TV Kayseri'de katıldığı canlı yayında Ömer Faruk Hamurcu'nun sorularını cevaplandırdı. Programın başında belediye başkanlığından ayrılma sürecini anlatan Özhaseki, belediyeden ayrılma kararını vermenin kolay olmadığını vurgulayarak  Belediyeden ayrılma kararını vermek çok kolay olmadı, çünkü 21 sene emek verdim. Belediye ile yatıp belediye ile kalktım. Rüyalarımda belediyeyi gördüm. Gece gündüz demeden koştum. Belediye adeta evladım gibi oldu. Kendi aile bireylerinizle ilgili olumlu veya olumsuz bir haberde nasıl bir tavır içinde oluyorsanız, belediye ile ilgili, Kayseri ile ilgili olumlu bir haber aldığınızda da bayram ediyorsunuz adeta. Benim için aynen böyleydi ”  ifadesini  kullandı…                                                    

Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifasını açıkladığı gün yaşanan duygusal ortamla ilgili bir soruyu cevaplarken duygusal bir insan olduğunu ifade eden Mehmet Özhaseki  sözlerini şöyle sürdürdü…  Dışarıdan bakınca ‘Çalışıyor, koşuyor, bazen sert; ama güleç yüzlü bir başkan' diye düşünülür; ancak kendi içimi biliyorum. Duygusallık var. Türk filmlerindeki çocuklara bile dayanamam, ağlarım. Veda konuşmamda çabuk hüzünlerim diye korktum. Bu yüzden konuşmamı kağıttan kitap okur gibi okuyayım, bu işi duygusallığa vurmadan diyeceklerimi söyleyeyim ve sessizce ayrılayım dedim. Önce iyi gidiyordu, sonra aile ile helalleşme faslına gelince duygu yoğunluğu başladı ve dışarıya da yansıdır”                               

Bugüne kadar almış olduğu görevi en iyi şekilde yapmaktan başka bir düşüncesinin olmadığını ve her zaman insanların dualarına talip olduğunu vurgulayan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: Allah'a hamdolsun geriye doğru baktığımda dolu dolu 21 sene geçti. Hiç boş anım yok. Hiç iş yapmadığımız an yok. Aldığımız Kayseri ile teslim ettiğimiz Kayseri arasında dağlar kadar fark var. Bana oy veren, vermeyen herkes bunu söylüyor. Dikkat ederseniz, ben insanların oylarına talip olmadım. Ben hep insanların gönüllerine, dualarına talip oldum. Bana oy vermemiş başka partililer de yaptıklarımızı takdir ediyorlar. Kayseri'yi böyle bir yerde bıraktığım için Allah'a şükrediyorum.”                                               

Bundan sonraki süreçle ilgili düşüncelerini de açıklayan Mehmet Özhaseki, bir görev verilmesi halinde her zaman olduğu gibi altından kalkmak için çırpınacağını söyledi. Bugüne kadar Kayseri'de en ağır yüklere omuz verdiklerini dile getiren Özhaseki, Üzerimize yük bindiği zaman çırpınarak çalıştık. Geriye doğru baktığımızda Kayseri tarihinin en önemli projelerine imza attık. En zor projelerini yaptık, en ağır yüklerine omuz verdik. Dün taşra denilen Kayseri'den bugün marka kent denilen bir Kayseri'ye doğru geldik. Avrupa'da ne varsa daha iyisiyle buraya yaptık. Bunu yaparken ideolojik takılmadık. Hizmet belediyeciliğini ön plana çıkardık. İkincisi kendimize has formüller bularak finansman modelleri oluşturduk ve dışarıya hiç borçlanmadık. Bizim büyüklüğümüzdeki şehirlerin milyar dolarlık borçları var; ama Allah'a hamdolsun bizim kasamız da dolu, mal varlığımız da var. Bir de çok önem verdiğim için söylüyorum bu şehirde belediyenin işi değil demeden birçok işe omuz verdik. Bunları yaparken iç barışı sağlamaya gayret ettik. Şimdi gideceğimiz yerde bir görev varsa ve omzumuza konursa altından kalkmak için çırpınırız. Gayret benden Tevfik Allah'tan deriz ve devam ederiz” diye konuştu.                            

Türkiye'nin bugünkü siyasi durumuna ilişkin tespitlerini de aktaran Mehmet Özhaseki, anketlere göre AK Parti'nin yüzde 50 oy bandında olduğunu, muhalefetin ise iktidara hevesli olmadığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim hedeflerini yüzde 35 olarak açıklamasına değinen Özhaseki, Eğer siz hala yüzde 50 hedeflememişseniz, muhalefette kalmayı hedeflemişseniz partilileriniz size sorar. Muhalefetin iktidara gelmek gibi bir hevesi gözükmüyor. Muhalefetin hedefi muhalif kalmak. Bu yüzden şunu söylersek haksızlık olmaz. AK Parti'nin kaderi Türkiye'nin kaderidir. İnşallah AK Parti yine güçlü bir şekilde gelir. İnşallah ülkemizin üzerine sığmayan bu elbiseyi değiştirerek Anayasayı yapar ve güçlü sisteme doğru adım atar. Böylece 2023'e doğru hızla yol alır ve ilk 10 ülke arasına gireriz” dedi. 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı