AKKIŞLA KAYMAKAMLIĞI'NIN

AKKIŞLA KAYMAKAMLIĞI

GİLABURU KURSU SONA ERDİ

Akkışla Kaymakamlığı Proje Ofisi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle ilçe çiftçilerine yönelik  olarak  tertiplenen  Gilaburu Yetiştiriciliği kursu sona erdi. Çiftçilere  verilen teorik bilgilerin ardından ‘Uygulama Bahçesi'nde  gilaburu yetiştiriciliği konusunda uygulamalı eğitim verilerek  eğitim pratik bilgilerle desteklendi…

Yrd. Doç. Dr.İsmail Hakkı KALYONCU tarafından verilen uygulamalı eğitimde çiftçilere başta  gilaburu bitkisi üretimi olmak üzere gilaburu bitkisinin dikimi, budanması ve bakımı hakkında da uygulamalı olarak eğitim verildi.

Yapılan uygulamalı eğitimin sonrasında çiftçiler  için sertifika töreni düzenlendi.  Atatürk İlkokulu Konferans Salonunda gerçekleşen sertifika törenine Kaymakam Cevat GÜN, Jandarma Komutanı Ahmet KUTLUTÜRK, Yrd. Doç. Dr.İsmail Hakkı KALYONCU, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Teknik Danışmanı Erdinç ÇANAKÇI ve Daire Amirleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören Kaymakam GÜN' ün konuşmalarının ardından çiftçilere sertifikalarının verilmesi ve katılımcılara gilaburu suyu ikram edilmesiyle sona erdi.

Gilaburu Yetiştiriciliği Projesi kapsamında İlçede çiftçilere  seminerler veren Yrd. Doç. Dr.İsmail Hakkı KALYONCU Kaymakam  Cevat GÜN' ü makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarete İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa TOKDEMİR, Kaymakamlık Proje Koordinatörü Mehmet ÇOKER ve Niğde Göknur Gıda Temsilcisi Serkan YAZICI'da iştirak etti…

Ziyarette gilaburunun yetiştirilmesi, pazarlanması, insan sağlığına faydaları ve gilaburu üretiminin Akkışla' da yaygınlaştırılmasının ilçe ekonomisine nasıl katkı sağlayacağı konularında fikir teatisinde bulunuldu.

İlçe Kaymakamlığınca ilçedeki tarımsal ürün deseninin değiştirilmesi için yapılan çalışmalar sonucunda ilçemizin iklim yapısına uygun olması ve birim alana düşen tarımsal getirisinin yüksek olması nedeniyle gilaburu üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor.



Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi