AKKIŞLA BELEDİYE BAŞKANI ARSLAN

AKKIŞLA BELEDİYE BAŞKANI ARSLAN

İLÇE SAKİNLERİ İÇİN KAR – KIŞ DİNLEMİYOR

Uzun Yılar Melikgazi Belediye Başkanlığı’nın ardından tecrübelerini memleketi olan Akkışla’da kendi insanlarına hizmet için kullanan Belediye Başkanı Ayhan Aslan ilçenin gelişimi ve ilçe sakinlerinin huzuru için kar – kış demeden 7/ 24 çalışıyor. Kar mücadele ekiplerine eşlik ederek köy – kasaba ziyaret eden başkan Aslan kışın en yoğun yaşandığı Ortaköy mahalle sakinlerini ziyaret edip, hatırlarını sorarken haber ekibimizde kendisine eşlik ederek yaşanan samimi diyaloglara şahitlik etti.

Melikgazi Belediyesinde edindiği tecrübeleri Akkışla Belediye Başkanı olarak hemşehrileri için kullanan Başkan Ayhan Aslan, kışın çok şiddetli yaşandığı ilçe de, ilçe sakinlerinin her türlü talebşine cevap vermek adına mücadele veriyor.

Haber ekibimizle birlikte kar yağışının en yoğun olduğu Ortaköy Mahallesi’ni ziyaret ederek mahalle sakinlerinin hatırını soran Başkan Aslan “Ortaköy, Akkışla’nın son kayıtlara göre 700 civarı nüfusuyla en büyük yerleşkelerindendir. Yazın etkinliklerimizin de büyük bir kısmı burada yapılıyor. Bir su sorunumuz var burada. İçme suyumuz var ancak bu suyun kalitesiyle ilgili Kaski ile çalışmalarımız oldu. Susuz, kurak bir alan ancak endüstriyel ürünlerin yetiştiği bir yer ayrıca. Sulama olarak sondaj çalışmalarımızı jeoloji mühendislerimiz ile tespit ettik. Bahar dönemi bu çalışmalarımızla beraber inşallah suya kavuşursa Ortaköy daha da gelişecektir. Ortaköy’ü seviyoruz hizmete de devam edeceğiz.” Değerlendirmesinde bulundu.

Ortaköy Mahallesi Muhtarı Hüseyin Bozdoğan ‘da su konusunun bir an evvel çözümlenmesi gerektiğini vurgulayarak “Bizim için önemli olan sudur. Başkan verdiği sözü tutacaktır, sağ olsunlar. İğne vurulmaya ilçeye gidiyoruz. Burada sağlık evimize bir hemşire talebimiz vardır” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri de belediye çalışmalarından memnuniyetlerini dile getirip “Burada ilkokul, ortaokulumuz var ancak sağlık evinin şartlarının iyileştirilmesini istiyoruz.“ dediler.



“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor