AKKIŞLA BELEDİYE BAŞKANI ERGÜL:

AKKIŞLA BELEDİYE BAŞKANI ERGÜL:

?MERA YASASI YENİDEN DÜZENLENSİN?

 

Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül ilimiz medya mensuplarını sabah kahvaltısında ağırlayarak göreve geldiği günden bu güne hayata geçen çalışmalar ve yapmak istedikleri konusunda değerlendirmelerde bulundu? Başkan Ergül ilçedeki mera sorununu gündeme taşıyıp, çiftçilerin mağduriyetini dile getirerek ?İlçede 85 bin küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Bu hayvanlar ilçe sınırları içerisinde yer alan mera arazilerine çıkamıyor ve ilçe sakinlerimiz mağdur oluyor. Mera yasası en kısa zamanda yeniden gözden geçirilip yeniden düzenlenmelidir? ifadesini kullandı?.
Bir restoranda tertiplenen kahvaltılı basın toplantısında ilimiz medya mensupları ile bir araya gelen Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül, ilçeye yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ergül, 2015 yılı içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan KAYMEK binasının Nisan ayı içerisinde açılacağını duyurarak ? KAYMEK binası içerisinde 1000 kişilik düğün salonu da yer almaktadır. Geçtiğimiz günlerde Gömürgen mahallesinde ?Türkmen Evi´nin açılışını yaptık. Akkışla´ya bağlı diğer mahallere de ?Türkmen Evleri´ açacağız. Amacımız ilçe merkezimizde olan her şeyin mahallelerimizde olmasını sağlamak 2015 yıl içerisinde 30 Mart´ta seçildiğimizde Bütünşehir yasası ile birlikte 12 mahallemiz vardı 12 mahalle olunca ziraat odamız otomatikmen kapatıldı göreve geldiğimizde Gömürgen mahallemizi ve Kululu mahallelerimizi ikiye böldük 14 muhtarlığa çıktıktan sonra 2015 Mart ayında muhtarlık seçimleriyle birlikte ziraat odamızı yeniden faaliyete geçirdik. Yine aynı şekilde Kululu ve Akin mahallelerimizde kanalizasyon çalışmalarımızı tamamladık. Toplamda 66 Km yol çalışmasıyla birlikte yollarımıza bariyerlerimizi çektirdik. İlçemiz sınırları içerisinde 17 bin ağaç dikimi yapıldı. Büyükşehir belediyemizin ilçemize katkıları oldukça fazla 2015 yılı içerisinde cenaze yıkama taşıma aracımızı aldık. Çevre ve şehircilik bakanlığıyla yaptığımız çalışmalarla çöp toplama aracımızı hizmete sunduk. Yine Büyükşehir belediyemiz tarafından ilçemize iki adet zirai araç verilerek ilçemizdeki çiftçilerimizin hizmetine sunduk. 2016 yılında ilçemizde ve mahallelerimizde eksik kalan asfalt çalışmalarını tamamlayarak, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vereceğiz. Ergül, İlçemiz sınırları içerisinde 81 bin metrekare kilitli parke çalışması yapılmıştır dedi. Başkan Ergül ayrıca, öğrencilerimiz için kırtasiye yardımı yaparak fakir öğrencilerimize yardımlarımız sürmektedir. ?
Sözlerinin devamında Akkışla ilçesinde Toki projesiyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Ergül, 2016 yılı içerisinde yeni Emniyet Müdürlüğü binasının yapılarak hizmete sunulacağını da müjdeledi?
Ergül, Akışla ilçesi entegre hastane çalışmalarının sürdüğünü, hastanenin onaylandıktan sonra Akkışla merkezde bulunan mülkiyeti belediyeye ait olan yurt ile takas edilip hastaneyi merkeze almayı hedeflediklerini de belirten Başkan Ergül ayrıca Akkışla Gilaburusu´nun Türkiye´de üretilen yıllık miktarın yüzde 66´sı nı karşıladığının altını çizerek ?İlçemizin yıllık üretim kapasitesi 800 tondur. Bu sadece fabrikalara verdiğimiz miktar? değerlendirmesinde bulundu?
Başkan Ergül sözlerinin sonunda ilçedeki mera sorununu da gündeme taşıyarak ilçe çiftçilerinin mağduriyetini dile getirdi. İlçede 85 bin küçükbaş hayvan bulunduğunu hatırlatan Başkan Ergül ? Bu hayvanlar ilçe sınırları içerisindeki mera arazilerine çıkamıyor. Mera yasasının yeniden gözden geçirilmeli ve yeniden düzenlenmelidir? değerlendirmesinde bulundu?
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor