AKKAYA,

AKKAYA,

?SEÇMELİ ANADİL DERSİ YAYGINLAŞTIRILSIN?

Kayseri Kafkas Derneğince ´21 Şubat Dünya Anadil Günü´ vesilesi ile tertiplenen yemekli toplantıda ilimizde yaşayan Çerkesler adına konuşan dernek sözcüsü Mutlu Akkaya yetkililere seslenerek okullardaki seçmeli ana dil derslerinin yaygınlaştırılması ve kolaylaştırılması çağrısında bulundu.

Kayseri Kafkas Derneğince ´21 Şubat Dünya Anadil Günü´ vesilesi ile tertiplenen yemekli toplantıda ilimizde yaşayan Çerkesler adına konuşan dernek sözcüsü Mutlu Akkaya yetkililere seslenerek okullardaki seçmeli ana dil derslerinin yaygınlaştırılması ve kolaylaştırılması çağrısında bulunarak  şunları  kaydetti:

"Unesco 2000 yılında 21 Şubatı Dünya Anadil Günü ilan etti... Bugün 19 yıldır dünyada dilsel farkındalık yaratmak ve çok dilliliğe teşvik etmek için kullanıyor. Bugün bizlerde anadilimiz olan Çerkesce dilinin karşılaştığı sorunları ele alarak bu sorunları kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.  Bir dilin yaşaması için o dilin öğrenim hayatına girmesi bir disiplin çerçevesinde öğretilmesi gerekmektedir. Adigece-Abazaca seçmeli derslerini seçen öğrencilerin, anadillerini öğrenmeleri için gerekli eğitimi almaları, onların anayasal haklarının gereğidir. Üstelik bu hakkın uygulanması devletimiz ve milli eğitim bakanlığımız tarafından yasalaştırılarak desteklenmelidir. Buna rağmen yerelde okul idarecileri tarafından, bu uygulamaya karşı ayak diretilmesini ve çeşitli bahaneler öne sürülmesi gayri hukuki bulmaktayız.?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor